CHP Balıkesir Milletvekili Tüm: Başbakan Davutoğlu döneminde ertelenen çevresel etkisi yüksek projelerin uygulanmaya sokulacağını tahmin edebiliyoruz

TBMM - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Türkiye'de 23 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, "Başbakan Davutoğlu döneminde ertelenen çevresel etkisi yüksek projelerin uygulanmaya sokulacağını tahmin edebiliyoruz." dedi.

Tüm, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de kurulu bulunan 21 adet Fosil Yakıtlı Termik Santral sayısının hükümet tarafından 100'e çıkartılmak istendiğini öne sürdü.

Çağdaş ülkelerde fosil yakıtının insan sağlığı ve doğa tahribatı üzerindeki etkileri dikkate alınarak, bu tür santrallerden vazgeçildiği ve bunların kapatıldığını belirten Tüm, "Dünyada Kömürden Kurtul Kampanyaları" düzenlendiğini vurguladı. Tüm, bu tür eylemlerin, yaşam hakkını savunan sağlıklı bir gelecek kurma adına önemli eylemler olduğuna dikkati çekerek, hükümetin bu tür eylemleri olgunlukla karşılamasını ve dile getirilen haklı talepleri dikkate almasını istedi.

Türkiye'de 23 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yeni bir dönemin başlayacağını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde ertelenen çevresel etkisi yüksek projelerin uygulanmaya sokulacağını tahmin ettiklerini söyleyen Tüm, şunları kaydetti:

"Türkiye, yeşil enerji açısından kaynakları zengin bir ülkedir. Ülkemizin iklim koşulları yenilenebilir enerji için yeterlidir. AKP, maliyeti daha düşük doğa dostu enerji kaynaklarını kullanmak yerine, başta kömür olmak üzere fosil yakıtlı enerji üretimini tercih etmektedir. Çünkü bu yolla yandaşlarına rant sağlamaktadır. Bu rantçı politikayı bir an önce terk etmelidir.

Yeni gelecek Başbakanı uyarıyoruz. Doğa, kimi rant çevrelerinin çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemlidir. Balıkesirliler, Artvinliler, Sinoplular, Mersinliler, Çanakkaleliler, Maraşlılar ve diğer tüm iller hükümetten, zehir saçan bu nükleer ve termik santrallerin iptal edilmesini bekliyorlar. Dağlarımızı, derelerimizi rant uğruna yok etmeyin diyorlar."

Editör: TE Bilisim