43 yaşındaki Cimnastik Federasyonu Başkanının şimdiki hedefinde ise, Rio Olimpiyatlarına en az 4 sporcu ile katılmak yatıyor

ANKARA-13 yaşında girdiği Balkan Şampiyonasında altın madalyayı boynuna takan ve O günden bugüne kadar başarı yolunda ilerleyen Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, şimdilerde Rio Olimpiyatlarına en az 4 sporcu ile gitmenin yollarını arıyor.

Bolu’da 1978 yılında dünyaya gelen Suat Çelen, Dünya Cimnastik literatürüne çift burgulu hareketi ile girdi. Çelen, bunun üzerine 1990 ve 1992 Dünya Okullar Şampiyonasında ve 1993’deki İsviçre’de düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonasında paralelde altın madalyası ile boy gösterdi.

Suat Çelen’in başarıları sadece bunlarla kalmadı.. 1995’de Uluslararası Boğaziçi Cimnastik turnuvasında yer minderinde altın madalya alırken, 2001 Akdeniz Oyunlarında da bronz madalya kazandı.

Ömrü boyunca Cimnastikle yatıp kalkan Suat Çelen şimdilerde Federasyon Başkanlığı yapıyor. Çelen’in şimdiki hedefinde ise, Rio Olimpiyatlarına en az 4 Cimnastikçi ile katılmak yatıyor.

Editör: TE Bilisim