ATİNA   - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 8 Mart'ta İzmir'de Başbakan Ahmet Davutoğlu bir görüşme gerçekleştirecek. Türkiye-Yunanistan "4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey" toplantısı çerçevesinde gerçekleşecek zirveye çok sayıda bakan katılacak.

İki ülke arasında 4. defa bu defa İzmir'de düzenlenecek ortak bakanlar kuruluna Çipras ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık edecek. Toplantıda öncelikli olarak mülteci krizi ile mücadele ve ekonomik işbirliği konuları masaya yatırılacak.

Atina ve Ankara'yı yakından ilgilendiren mülteci krizinin ele alınacağı mart ayındaki AB zirvesi öncesi gelinen aşamanın ele alınacağı zirvede, önceki üç konsey toplantısında imzalanan anlaşma ve protokollerin derinleştirilmesine yönelik çalışmalar da gözden geçirilecek.

Toplantılarda uzun yıllardan bu yana konuşulan İzmir ve Selanik şehirleri arasında feribot seferlerinin başlamasına ilişkin nihai kararın açıklanması bekleniyor.

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, 18 Şubat'ta yaptığı açıklamada, 8 Mart'ta iki ülke arasında İzmir'de yapılacak bakanlar arası konsey toplantısına hazırlık amacıyla Türk mevkidaşı Çavuşoğlu'nu 4 Mart'ta Atina'ya beklediğini söylemişti.

Editör: TE Bilisim