ANKARA - Keçiören Belediyesi ÇODAM(Çocuk Danışma Merkezi), Ahmet Yesevi Ortaokulu öğrencilerini "Sandık Sepet Ankara" kitabının yazarı Pelin Güneş ile buluşturdu.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ÜZYEÇDE(ÜstünZekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği) işbirliği ile gerçekleştirilen edebiyat atölyesi çalışmaları sırasında eğlenceli bir etkinlik yapıldı. Çocukların, kitap okuma alışkanlığı edinmelerini, yaşadıkları şehrin geçmişi hakkında fikir sahibi olmalarını, paylaşmayı ve sahip oldukları imkanları fark etmelerini amaçlayan "Kitapla Tanışma, Yazarla Buluşma" etkinlikleri kapsamında "Sandık Sepet Ankara" kitabının yazarı Pelin Güneş ile sohbet programı düzenlendi. Elma Yayınevi’nin desteğiyle yapılan etkinlikte öğrenciler, Güneş’in Ankara’yı anlatan kitabından yola çıkarak yazarlık ve yazım süreçleri hakkında sohbet etme imkanı yakaladılar.

Sohbetin yanı sıra Ankara Kalesi’nin etrafındaki eski sokakları da keşfe çıkan öğrenciler, kitap ile bağ kurarak eski Ankara evlerini, çarşıyı ve Çengel Han’daki Rahmi Koç Müzesi’ni gezdiler. Kitapta bir çocuğun gözünden anlatılan Kale civarındaki evleri ve sokakları görme şansını yakalayan çocuklar, müzede sergilenen eşyalar, oyuncaklar, bisikletler, fotoğraf ve mektuplarla da geçmişe yolculuk yaptılar. Çocuklar bu keyifli etkinliği yedikleri gözlemelerle tamamladılar.