Bir çok ünlü yazar, şair ve çizer; büyükten gençlere ve çocuklara kadar kitaplarını imzalayıp yazın üzerine söyleşide bulunacak

Atila GÜVENÇ - İSTANBUL - Dokuzuncu yaşında dokuz gün süreyle açık kalacak Çukurova Kitap Fuarı, 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımına ev sahipliği yapacak. Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Çufaş Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, 9-17 Ocak 2016 günleri arasında Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını kitapseverlere açıyor.

Kitap fuarında panel, söyleşi ve çocuk etkinlikleri gibi 70 kültür etkinliği düzenlenecek. Bir çok ödüllü yazar, genç yazarlar okurlarıyla imza günlerinde buluşacaklar. Çukurova 9. Kitap Fuarı; Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Ayşe Kulin, Hüseyin GüneyEnver Aysever, Yekta Kopan, Gülten Dayıoğlu, ,Gülse Birsel, Üstün Dökmen, Mustafa Armağan, Canan Tan, Mavisel Yener, Kahraman Tazeoğlu, Alya Öztanyel, Behiç Ak, Aret Vartanyan, Aytül Akal, Ömer Sevinçgül, Engin Alan, Senai Demirci, Fatih Yağcı, İpek Ongun, Hikmet Anıl Öztekin, Cemalnur Sargut, Sibel Eraslan, İsmail Saymaz, Yavuz Bahadıroğlu, Penguen Dergisi Çizerleri ve Ot DergisiYazarlarının da bulunduğu pek çok değerli yazarı, şairi ve çizeri kitap okurlarıyla buluşturacak.

ÇOCUK KİTAPLARI DA ADANA TUYAP KİTAP FUARINDA...

Bir çok ödüllü çocuk kitapları yazarı öğretmen Hüseyin Güney, çocuklar için yazdığı kitapları ile fuarda Bilgi Kitapevi standında küçük okurları ile imza gününde 10-11-12 günleri buluşacak. Güney, kitaplarını pek çok okumuş yazmış insanın bir türlü öğrenemediği yazım kurallarını, noktalama imlerini hiç yanlışsız öğrenmeleri için de yazıyor. Hüseyin Güney fuar öncesi " İyi kitaplar yazmak, yazar olarak tanınmanıza yetmiyor. Dünyamız reklam dünyası. Sıradan bir kitap, reklamla parlatılıp "en iyi kitap" olarak sunulabiliyor. Siz, istediğiniz kadar ödüller alın. Bir de Ankara, İstanbul, İzmir gibi merkezlerden uzakta yaşıyorsanız, şansınız çok az diyerek yakınıyor ve bölgesel kitap fuarlarının önemine dikkatleri çekiyor.

Nevşehir Göre doğumlu yazar Güney; Yalnız Martı, Eski Köyün Gizi, Ah Bir Sincabım Olsa, Ormana Dönüş, Bir Kutu Tebeşir İstiyoruz, Bir Dolmakalemin Anıları, Kırlangıç Yapar Yuvayı, Irmağın Türküsü, Doğa'nın Yayla Günlüğü, Güneşin Gülüşü, Bayırköy'ün Çocukları, Sevgili Kitaplarım.isimli kitaplarını imzalayacak çocuklara.

GENÇ YAZARLAR ADANA’DA

Tüyap, genç kuşak yazarları da Çukurova 9. Kitap Fuarı’nda ağırlayacak. Karanlık Lise serisinin genç yazarı Alya Öztanyel 10 Ocak Pazar, 4N1K isimli kitabıyla büyük beğeni toplayan Büşra Yılmaz ise 17 Ocak Pazar günü düzenleyecekleri imza günlerinde okurlarıyla bir araya gelecekler. 13 Ocak Çarşamba günü "Genç Yazarlar Okuryazarlık Serüvenlerini Anlatıyor" isimli söyleşide Merve Akıncı ve Koray Yersüren, okurlarıyla söyleşerek kendi okuryazarlık deneyimlerini paylaşacaklar.

Çukurova ile çevresindeki il ve ilçelerden çok sayıda okurun geldiği, imza günleri ve etkinlik programında da girişin ücretsiz olduğu Çukurova 9. Kitap Fuarı, 09-17 Ocak 2016 günleri arasında 10.00-19.30, saatleri arasında ziyaret edilebilinecek..