MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sandık cephesinde buluşalım. Oyumuzla adımızı koruyalım, Cumhuriyetimizi oyumuzla koruyalım" dedi.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Atatürk Caddesi'nde vatandaşları selamlayan ve esnaf ziyaretinde bulunan Vural, karşılaştığı ayakkabı boyacısı Mustafa Çiçek'e ayakkabılarını boyatarak, ücretini ödedi.

Daha sonra vatandaşlara seslenen Vural, "Sökülemeyecek mühürler" bulunan topraklarda olduğunu, Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine yaklaşıldığını belirterek, "Türkiye'yi 13 yıldır yöneten iktidarın, gelinen tablo içinde kullanılma tarihini doldu" ifadesini kullandı.

Vural, konuşmasına şöyle devam etti:

"Buradan ilan ediyorum, korkmuyoruz, sinmiyoruz çünkü İstiklal Marşımız 'korkma' diyor, biz de korkmuyoruz.

Artık vatandaşlarımızın özgürlüklerini kısıtlamaya, üniter devleti kaldırmaya yönelik bu hükümetin karşısında hangi partiye oy vermiş olursanız olun, mesele var olma meselesidir. O yüzden sizleri Milliyetçi Hareket Partisinde bütünleşmeye davet ediyorum."

Vural,  AK Parti'nin seçim beyannamesinde "Türk milleti" ibaresine yer verilmediğini , AK Parti'nin, milli devleti, üniter devleti etnik kimliklere dönüştürmek istediğini iddia etti.

Oktay Vural, "Onun için Milliyetçi Hareket Partisi olarak diyoruz ki bu değerleri korumak için 'Çanakkale geçilmez' diyerek canını verenler varsa, ben de sizleri demokraside sandık cephesine çağırıyorum. Sandık cephesinde buluşalım. Oyumuzla adımızı koruyalım, Cumhuriyetimizi oyumuzla koruyalım. Başka bir şey demiyoruz" diye konuştu.