TBMM - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kendileri tükenirken siyaseti de tüketme ve Meclis çatısını kavganın, kargaşanın, çözümsüzlüğün adresi gibi gösterme gayreti içindeler. Şundan hiç şüpheniz olmasın, Diyarbakır Ulu Cami'nin kardeşi Bursa Ulu Cami'ni kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır, mutlaka dokunulacaktır." dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, 2015'te beklentilerin üstünde gerçekleşen büyümenin piyasalara can, ümit verdiğini, yerli ve yabancı yatırımcının Türkiye'nin potansiyeline olan güveninin daha da arttığını belirtti.

Yabancı yatırımcının, 2016'nın ilk 3 ayında toplam 2,6 milyar doların üzerinde menkul kıymet alımı yaptığını, sanayi üretim endeksinin aylardır yüzleri güldürdüğünü ifade eden Davutoğlu, Türkiye'yi 34 yılın ardından tek haneli enflasyonla kendilerinin tanıştırdığını, enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.

Mart ayı enflasyon oranının piyasa beklentilerinin de altında geldiğini anımsatan Davutoğlu, daha önce "Bu enflasyon daha da düşecek" dediğini, nisan ayında enflasyonun yüzde 6,57 seviyesine kadar gerilediğini, bunun son 3 yılın en düşük seviyesi olduğunu vurguladı.

Bu istikrarın, kararlılığın, AK Parti Hükümetlerinin işini ne kadar ciddiyetle yaptığının göstergesi olduğunu dile getiren Davutoğlu, bu istikrar ve kararlılığın devam edeceğini kaydetti.

Türkiye'yi daha da kalkındıracak reformları bir bir hayata geçireceklerini, küresel ekonominin en önemli aktörlerinden biri yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, "Bu aziz milletin refahını, huzurunu daha da artıracağız. Birileri bizi yolumuzdan alıkoymak için sığ gündemlere hapsetmeye çalışıyor olabilir. Biz bunlara takılarak yolumuzdan geri kalmayacağız, bizi yavaşlatmalarına asla izin vermeyeceğiz. İcraatlerimize, milletimizle kucaklaşmaya, milletimiz için koşturmaya durmaksızın devam edeceğiz." diye konuştu.

Bir davanın, idealin siyasetini yaptıklarını belirten Davutoğlu, bu davanın, Türkiye'nin istiklal davası olduğunu söyledi.

Sadece Türkiye, milletin refahı ve huzuru için siyaset yaptıklarının altını çizen Davutoğlu, dünyanın her yerinde Türkiye'nin tezlerini ve imkanlarını anlattıklarını, vatandaşların itibarını yükseltmek için çalıştıklarını kaydetti.

Davutoğlu, Türkiye'nin, yeryüzünün bütün mazlumları için artık bir umut olduğunu, zulme, haksızlığa uğrayan, adalet ve merhamet bekleyen, "Ya Rab katından bize bir yardımcı gönder." diyen bütün insanlar adına, hak ve adalet mücadelesi verdiklerini belirtti.

"MUHALEFETİN HALİ ORTADA"

AK Parti hareketinin, felsefe ve uygulama esaslarını hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"AK Parti kadim bir hareketin bugünkü süzcüsüdür. AK Parti milli ve demokratik değerleri özümsemiş, öncülük yapmış bir partidir. AK Parti mazlum coğrafyaların halklarının sözcüsüdür, öncüsüdür. AK Parti bütün insanlığa mesajı olan, özgürlük ve adaleti bütün dünya sathında savunan evrensel bir partidir. AK Parti bütün bu ilkeleri harekete geçirecek olan Türkiye Cumhuriyeti devletine yeni biz vizyon teklif eden ve bu vizyonu hayata geçiren partidir. AK Parti ahlaki olan, ahlakı siyasetin özü olarak gören bir ahlak hareketidir. AK Parti bir gönül ve muhabbet hareketidir. AK Parti bir ortak akıl hareketidir. AK Parti edebi esas alan mahviyeti öne çıkaran bir nezaket, nezafet hareketidir. AK Parti yürüdüğü zaman arşı titreten, disiplinli bir teşkilatın adıdır. AK Parti güçlü bir geleneğe, medeniyet birikimine sahip köklü bir hareketin adıdır. Bir dava partisidir, misyon haraketidir."

Millet için AK Parti'nin "istikrar, güçlü ve müreffeh bir ülke" anlamına geldiğini belirten Davutoğlu, "Ülkemizin içinden geçtiği koşullar, AK Parti'nin varlığını daha da anlamlı kılmakta, AK Parti kadrolarının omuzlarındaki sorumluluğu daha da artırmaktadır. İşte muhalefetin hali ortada, artık onlardan Türkiye'nin geleceği için hayırlı bir söz duymayı, bir katkı vermelerini beklemiyoruz." dedi.

"BU TOPRAKLARA AİT OLAMAZLAR"

Muhalefet partilerinin, yeni anayasa için kendi tabanlarına verdikleri sözü bile tutmadığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"HDP, ahlaksız, insanlarımızı hedef alan bir şiddeti halen savunmaya, TBMM'de dahi uygulamaya kalkışıyor. Şehirlerimizi yangın yerine çevirenlere selam göndermeye devam ediyorlar. Yerel yönetimlerin kendilerinde olduğu şehirlere bile ihanet ediyorlar. İnsanların kendilerine verdiği oylara ihanet ederek, bölgesel taşeronluğu tescillenmiş, eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapmaya devam ediyorlar. Dokunulmazlık konusu açıldığında mangalda kül bırakmayan ucuz kahramanlar, şimdi süreci engellemek için milletvekillerimize saldırıyor, pespayeliğin her türlüsünü sergiliyorlar. Gerilimi tırmandırmaya çalışarak, iyice çirkinleşiyor, iyice kendilerini tüketiyorlar. Kendileri tükenirken siyaseti de tüketme ve Meclis çatısını kavganın, kargaşanın, çözümsüzlüğün adresi gibi gösterme gayreti içindeler. Şundan hiç şüpheniz olmasın, Diyarbakır Ulu Cami'nin kardeşi Bursa Ulu Cami'ni kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır, mutlaka dokunulacaktır. Hiçbir yere kaçamazlar."

Saldırı sırasında Bursa Ulu Cami civarında vakur bir şekilde, dimdik ayakta duran Osman Gazi'nin torunlarına, Bursalılara selam gönderen Davutoğlu, camileri kana bulamaya teşebbüs eden örgütün de bunları savunanların da bu topraklara, millete ait olamayacağını, bunların ancak yabancı unsurların maşası, taşeronu olabileceğini söyledi.

Davutoğlu, yabancı unsurların maşalarına nasıl dokunulacağını gayet iyi bildiklerini ve gerekini yaptıklarını dile getirdi.

"SİYASİ BİR KOMEDİDEN GİDEREK BİR SİYASİ TRAJEDİYE DÖNÜŞÜYOR"

Bu maşalara gereken dersi veren, Meclis çatısı altında zorbalığa geçit vermeyen AK Parti Grubu'nu yürekten tebrik eden Davutoğlu, bir destanın yazıldığını ifade etti.

CHP'nin ve HDP'nin aynı sistematik çabanın içinde olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Siyasetten ümitlerini kesip, istikrarsızlıktan medet umar hale gelmişler. Ülkemizin anamuhalefet partisinin görüntüsü, siyasi bir komediden giderek, bir siyasi drama, bir siyasi trajediye dönüşüyor. Ülkemiz için katkı verecek hiçbir değer, hiçbir söylem üretmiyorlar. Çaresizlik içinde hakaret ve iftiraya başvuruyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin tutarsız olduğunu, bunun parti tabanını bile rahatsız eder hale geldiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bir gün Türkiye'yi kuran parti olmaktan bahsediyor, ertesi gün Türkiye'yi iftiralar eşliğinde dışarıya şikayet ediyor. Bir gün paralel yapının sözcüsü oluyor, bir gün hendek, çukur kazanlara, barikat kuranlara 'arkadaş' diyor. Partisinden bazı milletvekilleri teröre destek çıkıyor ama sesini bile çıkaramıyor. Galiba o milletvekilleri, CHP içinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun müdahil olamadığı bir denklemle varlıklarını sürdürüyorlar. Kılıçdaroğlu, ne zaman konuşsa olumsuz ve karamsar bir dil kullanıyor. Aksi defaatlerce kanıtlanmış iftiraları, tekrar tekrar gündeme getirerek gerçeğe ihanet ediyor, toplumu korkutuyor, ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Karşı karşıya olduğumuz şeyin adı çok nettir, bu kadar tutarsızlığın adı ancak siyasal şizofrenidir. Hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür. En ağır ifadeleri kullanıp, hakaret edip, sonra da 'Türkiye kutuplaşıyor' diye konuşmasına devam etmek, sadece siyasal şizofreniyle izah edilebilir."