Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'a veda ziyaretinde bulunan Davutoğlu, "Başbakanlığım döneminde TSK birçok zorlu görevi başarı ile ifa etti"dedi

ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Başbakanlığım döneminde Türk Silahlı Kuvvetleri birçok zorlu görevi çok başarılı bir şekilde ifa etmiştir. Silahlı kuvvetlerimizin en ayrıcalıklı, en mütemmiz vasıflarından bir tanesi milli ordu niteliği taşımasıdır. Çevremizde birçok kriz bölgesinde birçok devlet ciddi güvenlik problemleri ile karşı karşıyayken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik içinde ve demokratik sistem içinde geleceğine parlak bir şekilde bakıyor olmasının en asli unsurlarından bir tanesi silahlı kuvvetlerimizin bu milli niteliğidir." dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a veda ziyaretinde bulunan Davutoğlu, Genelkurmay Karargâhı'ndan ayrılırken basın açıklaması yaptı. Davutoğlu'nun yanında Orgeneral Akar ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da yer aldı.

"EN AYRICALIKLI VASFI MİLLİ ORDU NİTELİĞİ"

Davutoğlu, şunları söyledi: "Devletler, kurumları ve teamülleri ile kaimdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası söz konusu olduğunda omurga kurumlarımızda bir tanesi Türk Silahlı Kuvvetlerimizdir. Bu vesile ile silahlı kuvvetlerimizi çok tarihi derinliğe sahip gelenekleri ve bugün sahip olduğu kudreti sebebiyle tebriklerimi sunmak istiyorum. Başbakanlığım döneminde Türk Silahlı Kuvvetleri birçok zorlu görevi çok başarılı bir şekilde ifa etmiştir. Silahlı kuvvetlerimizin en ayrıcalıklı, en mütemmiz vasıflarından bir tanesi milli ordu niteliği taşımasıdır. Çevremizde birçok kriz bölgesinde birçok devlet ciddi güvenlik problemleri ile karşı karşıyayken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik içinde ve demokratik sistem içinde geleceğine parlak bir şekilde bakıyor olmasının en asli unsurlarından bir tanesi silahlı kuvvetlerimizin bu milli niteliğidir. Toplumumuzun tümünü temsil eden, 78 milyonun huzur ve güvenliği için gece-gündüz çaba sarf eden silahlı kuvvetlerimizin varlığı geleceğimizin en önemli teminatlarındandır."

"TSK DEVLETİN KUDRETİNİ TEMSİL ETTİ"

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Başbakanlığım döneminde bu zorlu süreçlerden sayın Genelkurmay Başkanımızla, Milli Savunma Bakanımızla, kuvvet komutanlarımızla ve silahlı kuvvetlerimizin her bir ferdi ile çok yakın bir teşrik-i mesai içinde olduk. Hep ifade ettiğim husus; silahlı kuvvetlerimizin sağlam bir disiplin, vatan sevgisi, görev bilinci ve millete olan aşkı ile vazife yaptığı gerçeğidir. Büyük bir onur duydum. Gerek terörle mücadele konusunda gerekse son dönemde bölgemizde ortaya çıkan istikrarsızlıklar sebebiyle Suriye ve Irak'ta üstlenilmesi gereken vazifeler konusunda silahlı kuvvetlerimiz her zaman güç ve kapasitesiyle devletimizin kudretini temsil etmiştir. Ayrıca millet-devlet kaynaşmasında demokratik sistem içinde silahlı kuvvetlerimiz son derece önemli bir görev ifa ederek Türkiye'nin geleceğe hazırlanmasında sağlam bir altyapı oluşturmuştur."

Davutoğlu, "Ayrıca, silahlı kuvvetlerimizin gücü ve kudretinin zemini olması itibariyle ekonomimizin ulaştığı düzey ve savunma sanayiimiz konusunda yaptığımız atılımlar da devletimizin kudretini daha da pekiştiren unsurlar olmuştur. Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde de sayın Genelkurmay Başkanımız ve Milli Savunma Bakanımız ile birlikte çalıştık. Ve burada da ülkemizin savunma kapasitesinin artması için büyük bir çaba sarf ettik." dedi.

SİLAHLI KUVVETLERE VE ŞEHİT ANNELERİNE TEŞEKKÜR

"Başbakanlık görevim süresinde gösterdikleri yakın çalışma temposu, ahlakı ve yaklaşımı için bütün silahlı kuvvetlerimize, başta Genelkurmay Başkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Daha önce 1 yıl beraber çalıştığımız Genelkurmay Başkanımız Necdet Özel'e de bu vesile ile teşekkürü bir borç biliyorum." diyen Davutoğlu, teşekkür mesajına şöyle devam etti: "Ayrıca, terörle mücadele konusunda gösterdikleri üstün başarı sebebiyle silahlı kuvvetlerimizin her bir mensubuna; askerimize, jandarmamıza, korucularımıza, polisimize bir kez daha milletim adına minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. 24 Temmuz'da terörle mücadele kararı aldığımızda da bir aradaydık, 28 Ağustos'ta silahlı kuvvetlerimizin 7, 8 ve 9. Kolorduları ile doğrudan terörle mücadeleye müdahil olması kararında da bir aradaydık, aralık ayında aldığımız terörle mücadele ile ilgili özellikle kritik ilçelerdeki operasyon kararlarında da yine hep birlikte omuz omuza çalıştık. Ve bugün Türkiye bütün bu badirelerden böylesi bir vatan aşkı ile vatanperverlikle aşmıştı, bundan sonra da inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılına aynı kararlıkla, bilinçle ulaşacaktır."

Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu mücadele esnasında şehit düşen bütün askerlerimize, jandarmamıza, korucularımıza, polisimize ve sivil vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize bu büyük onurlu görevleri dolayısıyla minnetlerimi ifade ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine -ki her birisi bizim ailemizdir- özellikle dün Anneler Günü vesilesi ile bütün şehit annelerine hürmetimi de ifade etmek istiyorum. Şehit eşlerine, anne olarak da büyük bir sorumluluk üstlenen şehit eşlerine bir kez daha en derin hürmetlerimi sunuyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah milletin bağrından çıkan silahlı kuvvetlerimizi her zaman muktedir eylesin ve zorluklarla karşılaşıldığında bu mücadele azmini devletin bekası için gösterme kararlılığı nasip eylesin. Bütün silahlı kuvvetlerimize, her bir askerimize, her bir Mehmetçiğimize teşekkürlerimi, minnetlerimi ifade ediyor, gözlerinden öpüyorum."