ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa'da başörtülü hayırseverlere kelepçe takılmasına tepki gösterdi ve Manisa Valiliği'nin yaptığı ‘olumlu imaja sahip olanlar' açıklamasının da kabul edilemeyeceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Davutoğlu, Manisa’da yaşananlar hakkında, "Türkiye bir hukuk devletidir. Ama aynı kurallar içinde herhangi bir konuda soruşturma yürütülürken, başörtülü olsun, olmasın, bayan olsun, erkek olsun, zorunlu olmadıkça kimsenin biz kelepçeli görüntülerinin ortaya çıkmasını istemeyiz. Hepimiz hukuk devleti kurallarına riayet edeceğiz. Bir kaçma tehlikesi veya başka tehlikeler söz konusuysa, özellikle hanımların kelepçeyle götürülmesini kabul etmemiz mümkün değil. Arkadaşlara derhal talimat verdim, bu soruşturulsun diye. Bu doğru değil. Vatandaşlık hukuku herkes için geçerlidir. Ve kimsenin kıyafetler üzerinden de ideolojiler üzerinden de birbirlerinden üstünlüğü yoktur. Vatandaşlar arasında olumlu imaj sahibi olanlar, olumsuz imaj sahibi olanlar, başı açıklar, başı kapalılar ayrım yapmak da kabul edilemez. Bütün vatandaşlarımız aksi ispat edilene kadar olumlu imaja sahiptir. Bu maksadını aşan bir ifadedir. Kesinlikle 78 milyonun her biri bizim için olumlu imaja sahiptir. Herkesin izzetleri, devlet teminatı altındadır." açıklamasında bulundu.

SİLVAN OPERASYONU

Davutoğlu, Silvan’daki operasyonlara ilişkin de, "Biz Silvan'da ve diğer bütün ilçelerimizde ve illerimizde, yerleşim merkezlerimizde huzur kesin olarak tesis edilene kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz. Silvan'da da büyük ölçüde operasyonun tamamlanmakta olduğunu söyleyebiliriz." dedi.