ANKARA - Modern dönemde sanatçılar için ilham kaynağı haline gelen ‘Tin’ kavramına kendi penceresinden yeni yaklaşımlar sunan ressam Deniz Sağdıç’ın "Tin" adını verdiği sergisi Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya’da sanatseverlerle buluştu.

 Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yağlı boya tuval resminde kullanılan bir terim olan ve boyanın kullanım biçimleri anlamına da gelen pentür tekniğiyle yaptığı eserleriyle ulusal ve uluslararası birçok projede yer alan ressam Deniz Sağdıç, 8. kişisel sergisi olan Tin sergisiyle Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya’da sanatseverlerle buluştu.

 Somut imgelerin duyularla algılanan alışılagelmiş ifadelerini kendine has pentür tekniğiyle yeniden yorumlayan ve fırçasıyla hayat verdiği kavramların özlerini bulmayı denediği çalışmalarıyla izleyiciye tinsel bir yolculuk vaat eden Sağdıç; Ankara’daki ilk kişisel sergisinde tuval üzerine yağlı boyanın yanı sıra video, fotoğraf, yerleştirme yöntemleriyle ürettiği çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sundu.

"Tin, yapıtlarımın hayata geliş sürecinin ta kendisidir" diyerek tin kavramını tanımlayan ve kişinin kendi özüne dönmesini eserlerinde yansıttığını belirten Sağdıç, ‘Söylemek istediğim çok fazla şey var ve bunları resim sanatı sayesinde halka ulaştırıyorum’ dedi.

Tin serisinden önce Düş ve Gerçek ile Kadın: Mülk serisini oluşturan Sağdıç, Yeniden Hazır Nesnenin Doğuşu isimli serinin çalışmalarına başladığını da sözlerine ekledi. Deniz Sağdıç’ın 38 eserden oluşan sergisi, 29 Şubat’a kadar Galeri Çankaya’da görülebilecek.

Editör: TE Bilisim