ANKARA (ANKA) - İzmir Seferihisar açıklarında deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6, Kandilli Rasathanesi ise 6.8 olarak duyurdu. Depremin Marmara Bölgesi’nden de hissedildiği bildirildi. İzmir’de yaşayanlar panik içinde evlerinden ve işyerlerinden kendini sokağa attı. Bayraklı ilçesinde yakılan binalar olduğu bilgisi geldi.

Yıkılan binalar olduğu bölgelerde vatandaşların yardım için enkaz başında toplandığı görüldü. Şu an için ölen veya yaralanan olup olmadığı hakkında net bilgi bulunmuyor. Depremin ardından İzmir’de bazı bölgelerde toz bulutu yükseldiği görüldü.

AFAD 4.1 büyüklüğünde ikinci bir deprem gerçekleştiğini duyurdu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, açıklama yaparak, “AFAD verilerine göre; saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi- Seferihisar olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir’e geçmiş olsun" dedi. İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 6 İLDE HİSSEDİLDİ, 6 BİNA YIKILMA İHBARI GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Seferihisar açıklarında meydana gelen depremle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman, “İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi” dedi. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi: “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir Geçmiş olsun.” SEFERİHİSAR'DA DENİZ TAŞTI İzmir'de yaşanan 6,6 şiddetindeki depremin ardından Seferihisar ilçesinde deniz taştı. Vatandaşların üst katlarda mahsur kaldığı belirtildi. Depremin ardından deniz seviyesi yükselerek taşkına yol açtı. Bazı vatandaşlar üst katlarda mahsur kaldı.