ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin diş hekimleri, ilkokulları ziyaret ederek çocukları ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendiriyor. Belediye hekimleri özellikle gelir düzeyi düşük bölgelerde bulunan okulları ziyaret ederek sağlık hizmetini vatandaşların ayağına kadar götürüyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi’nin Mithatpaşa Caddesinde bulunan binasında hizmet veren Çankaya Halk Sağlığı Merkezi bünyesindeki ağız ve diş sağlığı birimi, hizmetlerini vatandaşın ayağına kadar götürüyor. Çocukların erken yaşta bilinç kazanması için okulları ziyaret eden diş hekimleri, ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik bilgi aktarıyor.

Diş hekimleri, özellikle alt gelir grubu bölgelerindeki okullara bulundukları ziyaretlerde çocuklarla diş fırçalamanın önemi ve ağız diş sağlığının korunmasına yönelik neler yapılması bilgilerini paylaşıyor. Diş temizliğinde yapılan yanlışları da çocuklara anlatan diş hekimleri, diş problemi olan çocukları Belediye’nin diş kliniğine davet ediyor. Çankaya Belediyesi diş hekimleri, okullarda seminer verdikleri öğrencileri Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’ne götürerek erken yaşta yapılması gereken ve diş sağlığını koruyan florlama işlemi de yapıyor.

 ÜCRETSİZ HİZMETE KOLAY ULAŞIM

Çankaya Belediyesi’nin Çankaya Halk Sağlığı Merkezi ve semtlerde bulunan sağlıkevlerinde ücretsiz olarak verilen ağız ve diş sağlığı hizmetinden dileyen tüm vatandaşlar yararlanabiliyor. Başvuranlarda Çankaya’da ikamet etmesi şartı da aranmıyor. Vatandaşlar, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nin 0 850 455 02 65 numaralı ücretsiz hattını arayarak ya da www.cankaya.bel.tr internet adresinden bilgi alabilirler.