ANKARA - Çankaya Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı "1000 Çocuk Korosu"nun vereceği dev konserle kutlayacak.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı "1000 Çocuk Korosu" konseri ile kutlayacak. Şef Musa Göçmen yönetimindeki koro, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda 17.00’de Ankaralılarla buluşacak. Konserin ardından Cumhuriyet Gazetesi ve Çankaya Belediyesi’nin birlikte düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resepsiyonu gerçekleştirilecek.

Kendi okullarında, müzik eğitmenleriyle çalışmalarının ardından "1000 Çocuk Korosu"nda bir araya gelen çocuklar, bu yıl altıncı kere konser verecek.

Koro, 23 Nisan Cumartesi günü vereceği konserde, "23 Nisan", "Gençlik Marşı", "Gelin Çocuklar Dünya’ya Biz de Mesaj Verelim", "Çemberimde Gül Oya", "Leblebi Koydum Tasa", "Hayde", "Olmalı mı Olmamalı mı", "Kara Sevda", "Senden Daha Güzel", "Bilmem Şu Feleğin Bende Nesi Var" şarkılarını seslendirecek.

ÇOCUKLARA ARMAĞAN: BULUT KREŞİ

Çankaya Belediyesi, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, Mutlukent Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Bulut Gündüz Bakımevi'nin açılışını da 22 Nisan Cuma günü yapacak. Çocukların geleceğin mimarları olduğunu ve çağdaş bir eğitim için çocuklara yepyeni bir kreş armağan edeceklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Çocuklarımızın geleceğe iyi hazırlanmaları için yeni kreşler açmaya devam edeceğiz. Mutlukent Bulut Gündüz Bakımevi'nden sonra Zafertepe, Çamlıtepe, Ata ve Doğa Gündüz Bakımevlerini de çocukların hizmetine sunacağız. Çocuklarımız geleceğimizdir. Biz de en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğu düşüncesiyle, çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerine yönelik hizmetlerimizi çoğaltmaya yönelik tüm imkanlarımızı değerlendiriyoruz" diye konuştu.