ANKARA - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, havayolu sektörüne ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağı "Havacılık Forumu" düzenleyecek.

DHMİ Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan duyuruya göre "1. Genel Havacılık Forumu" 28 Kasım'da İstanbul'da yapılacak. Forumda, havayolu sektörünün alt yapısı niteliğindeki sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Duyuruda görüşlerine yer verilen DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, "Önemi tam anlaşılamayarak bugüne kadar ihmal edilen genel havacılık sektörü, ilk kez bu denli kapsamlı bir şekilde forumda ele alınacak" ifadesini kullandı.

Havacılığın altyapısını geliştirmenin genel havacılığı geliştirmekle mümkün olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin başarılı ulaştırma politikaları ve Bakanlığımızın dünya çapında ses getiren muazzam projeleri ile toplumumuz uçaklarla tanıştı, herkes uçağa biniyor, havayolu halkın yolu haline geldi. Bu elbette büyük bir gelişme. Bu gelişmenin daha ileri noktalara taşınması, genel havacılığın yaygınlaştırılmasına bağlı.

İnsanlar havacılığı gerçekten yaşayarak öğrenirse, tabana yayılırsa bu iş, o zaman daha büyük hamleleri yapmak mümkün olur. Bunun için sektörün önünü açacak, büyümesini sağlayacak tedbirlerin alınması gerekiyor. İşte, bütün paydaşların katılacağı, gündemin sadece genel havacılık olacağı 1. Genel Havacılık Forumu'nda, ortak akıl anlayışı ile bu önemli meseleler ele alınacak."

Editör: TE Bilisim