Dilan Polat'ın kendini kesici aletle yaraladığı öne sürülmesi üzerine Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verildi.

1 Kasım 2023'te İstanbul merkezli başlayan ve altı ilde devam eden operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat da dahil olmak üzere 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para transferi yapıldığı tespit edilmişti.

Şüpheliler ve medikal şirket incelemesi 

Soruşturma sırasında, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin de incelendiği ve şirketin Ankara'da başka bir firmaya 1 milyon 800 bin liralık bir transfer gerçekleştirdiği belirlendi. 

Tutuklamalar ve yargı süreci

Dilan Polat, eşi Engin Polat ve diğer şüphelilerin tutukluluğuna karar verilirken, soruşturma kapsamında 27 şirkete kayyum atanması da dikkat çekici bir gelişme oldu.

Hukuki incelemer 

Özel: Erbaa'daki patlamada yaralanan 5'i jandarma, 7 yurttaşımıza acil şifalar diliyorum Özel: Erbaa'daki patlamada yaralanan 5'i jandarma, 7 yurttaşımıza acil şifalar diliyorum

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan aylık tutukluluk incelemesinde, vergi usul kanununa muhalefet suçundan 16 şüphelinin tahliyesine karar verilmiş, diğer suçlamalar nedeniyle ise tutukluluk hallerinin devamına hükmedilmişti. Dilan Polat, şüpheli sağlık durumu nedeniyle Adli Tıp Kurumuna sevk edilmişti.

Editör: Erva Gün