ADIYAMAN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aynı bayrağın altında yaşıyorsak, o zaman ülkemizin güzelliği için, kalkınması için, hep beraber çalışmak zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Adıyaman'daki Harhar Meydanında esnaf ziyaretinde bulundu. Burada bir çay ocağına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlarla sohbet ettikten sonra, partisinin Atatürk Bulvarı üzerindeki seçim irtibat bürosunda da vatandaşlara hitap etti.

Adıyaman'ın dostluk ve kardeşliğinin 13 yılda başka bir alana kaydığını savunan Kılıçdaroğlu, kentte insanların birbirinin kimliğini sorgulamaya başladığını belirtti.

İnsanların birbirini farklı gözlerle izlemeye başlama tablosunun kaldırılması gerektiğinin altını çizen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu tablo kalkmadığı sürece Adıyaman'da ve Türkiye'de huzurun olmayacağını kaydetti.

Adıyaman'da işsizliğin çok olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu insanlara niye sahip çıkmıyoruz ? Neden sahip çıkmıyorlar, bu insanlar fındık, pamuk ve zeytin toplarlar. Her mevsimi gurbette geçirirler. Bu insanların sosyal güvenliği yok. Bakın bunlarla ilgili kanun teklifini meclise veren, bu insanlara sosyal güvenlik hakkını tanıyan, bunun için mücadele eden tek parti Cumhuriyet Halk partisidir" diye konuştu.

Huzurun önemine vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu bölgede iş adamlarının terör nedeniyle yatırım yapmaktan kaçtığını, etnik kimlik üzerinden siyasetin yapılamayacağını ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Birisi gelip size inanç üzerinden, din üzerinden, siyaset yapıyorsa, bilin ki güzel dinimize en büyük ihaneti o adam yapıyordur. Yazık, günah bu ülkeye. İnsanı biz şöyle biliriz, insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Başımızın üstünde yeri vardır, inancıyla, kimliğiyle, yaşam tarzı ile bağrımıza basarız insanı" dedi.

"Siyasetin sorunu toplumu bölmek ve ayrıştırmak değildir" diyen Kılıçdaroğlu, siyasetin görevinin vatandaşın çocuğuna iş bulmak olduğunu savundu.

Allah ile kulun arasına kimsenin giremeyeceğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Madem aynı topraklarda yaşıyoruz. Aynı nüfus cüzdanı taşıyoruz. Aynı bayrağın altında yaşıyorsak, o zaman ülkemizin güzelliği için, kalkınması için, hep beraber çalışmak zorundayız. Bunun mücadelesini vermek zorundayız. 1 Kasım'da sandığa giderken, bunu düşünerek sandığa gitmemiz lazım. 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, ne hale getirdiler? Kardeşi kardeşe düşman haline getirdiler. Yazık, günah değil mi ? Eskiden huzur içindeydik, tokalaşırdık, caddelerinde rahat gezerdik, meydanlarında rahat toplanırdık, şu ülkeyi bu hale getirdiler. Şimdi kalkmış bize 'oy verin' diyorlar, hangi yüzle oy istiyorsunuz?"

Vatandaşlardan 1 Kasım'da mutlaka sandığa gitmelerini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullanırken herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer siz terörü bitirmek istiyorsanız, halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerin altına girmeyeceksiniz, bu vaatlerde bulunmayacaksınız" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman'a gelen Kılıçdaroğlu, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret etti, bir kıraathanede vatandaşlarla sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, "Adıyaman'ın terör örgütü DAEŞ ile anılmasıyla" ilgili sorusuna, kentin bu şekilde bilinmesinin kendisini de rahatsız ettiğini söyledi.

Adıyaman'ın huzurlu bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, yerlisi ve yabancısıyla olağanüstü tarihe sahip şehre bu durumun yakışmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, hükümetten bu konuda önlem almasını istedi.

"Oslo görüşmelerinden bilginiz var mıydı" şeklindeki soruya ise Kılıçdaroğlu, "Bu konuda benim açıklama yapmam doğru olmaz. Eğer siz terörü bitirmek istiyorsanız, halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerin altına girmeyeceksiniz, bu vaatlerde bulunmayacaksınız. Bunlar o vaatlerde bulundular ve terörü bitiremediler. PKK terörü devam ediyor. Aynı zamanda başımıza bir de DAEŞ terörü çıktı. Biz DAEŞ terörünü Ortadoğu'dan ithal ettik, çünkü Türkiye Ortadoğu bataklığına saplandı" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, bu konuda hükümete 2012'den beri uyarıda bulunduğunu anımsattı.

"İnsanlar karamsar olmaya başladı"

Hükümete, "yanlış yapıyorsunuz, şu veya bu şekilde taraf olursanız, öyle bir konuma kendinizi sürüklerseniz, Ortadoğu bataklığından çıkamazsınız" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz noktada bu terör sadece burada, Diyarbakır'da değil, Ankara'da da var. Başka yerlerde de var. Bu bizi ve insanları endişelendiriyor. İnsanlar gelecek açısından daha karamsar olmaya başladı, bu doğru değil" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, seçim anketleriyle ilgili bir diğer soruya, bu konuda yapılan çalışmaları takip ettiklerini dile getirdi.

Parti olarak anket yaptırmadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Oyumuzun yükseldiğini görüyorum. Bundan ötürü son derece mutluyum. Sonunda her vatandaşın şunu görmesi lazım, bu ülkenin sorunlarını en iyi çözen parti CHP'dir" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim