Ankara Divriği Kültür Derneği ve Divriği Vakfı tarafından organize edilen Geleneksel Divriği Pilavı etkinliğinin 54’üncüsü yapıldı.

Başkentte yaşayan Divriğilileri buluşturan ve Ankara Divriği Kültür Derneği ve Divriği Vakfı işbirliğiyle organize edilen Geleneksel 54. Divriği Pilavı etkinliği Yenimahalle Belediyesi Yakacık Piknik Alanı’nda yapıldı. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in de katıldığı etkinlik çok sayıda dernek başkanı ve başkentte yaşayan Sivaslıları buluşturdu.

"Güneşi Kadın Doğurur" şiarıyla düzenlenen 54. Geleneksel Divriği Pilavı etkinliklerinde yerel sanatçıların birbirinden güzel yorumları kulakların pasını silerken, halaylar çekildi, semahlar dönüldü. Binlerce Sivaslı halay çekerek etkinliğin tadını çıkardı. Etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş mesire alanında mangal keyfi yaşarken alanı dolduran binlerce vatandaşa Divriği'nin yöresel lezzeti olan etli bulgur pilavı, yufka ekmek ve ayran ikram edildi.