Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü DEAŞ mensuplarının bulunduğu eve düzenlenen operasyonda çatışma çıktı

DİYARBAKIR  - Kayapınar ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü DEAŞ mensuplarının bulunduğu eve düzenlenen operasyonda çatışma çıktı.Çatışmada teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak etmesi sonucu 2 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Huzurevleri Mahallesi 53. Sokak'ta, terör örgütü DEAŞ mensuplarının bulunduğu belirlenen eve operasyon gerçekleştirdi.

Evin çevresine teröristlerce tuzaklanmış patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.

Yaralı polis memurları kaldırıldıkları Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü DAEŞ mensuplarının bulunduğu eve düzenlenen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi, 12 örgüt mensubu yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte DAEŞ terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik çok sayıda ev ve iş yerine sabah eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bir adreste çatışma çıktığı belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

"Çatışmada polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuştur. Devam eden çatışmada 5 emniyet mensubu yaralanmış, tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Düzenlenen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 12 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca yapılan aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi."

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, ölü ele geçirilen terör örgütü mensuplarının kimliklerini tespit etme çalışmaları sürerken, örgüt evlerinin çevresine yerleştirilmiş olan bazı patlayıcılar imha edildi.

Terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonun ardından Terörle Mücadele, Olay Yeri inceleme ve Özel Harekat şubelerine bağlı polislerin, çatışmaların yaşandığı evlerdeki inceleme ve araştırması sürüyor. Çatışmada ölü ele geçirilen ve cesetleri halen olay yerinde bulunan terör örgütü mensuplarının kimliklerinin tespit edilmesine çalışılıyor.

Bomba İmha Şube Müdürlüğüne bağlı uzman polisler, teröristlerin kullandıkları evlerin çevresine yerleştirilmiş olan patlayıcıları imha etti.

Bu arada, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmanın yaşandığı 3 evin kapı, duvar ve camlarına isabet eden kurşun izleri saatlerce süren çatışmanın boyutunu da gözler önüne serdi. Yangın çıkan bir evin tamamen kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Mahalle sakinleri ise evlerde oturanların nadiren dışarı çıktığını ve mahalleliyle görüşmemeye özen gösterdiklerini belirterek, çatışmaların yoğunluğu sebebiyle korktukları için evlerinden dışarı çıkamadıklarını söylediler.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü DAEŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen 2 polis memuru için tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende, şehit polis memurları, Sadık Özkan (25) ve Gökhan Çakıcı'nın (22) öz geçmişi okundu, dua edildi.  Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, törende yaptığı konuşmada, vatan, millet, bayrak ve devletin bekası uğruna şehit olan 2 polisin acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Ülkenin birlik ve bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği uğruna bir an bile düşünmeden canlarını kahramanca feda etmekten çekinmeyen meslektaşlarının, DAEŞ terör örgütüne karşı yönelik yapılan operasyonda şehit olduğunu vurgulayan Taşdan, şunları söyledi:

"Aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz, onların uğrunda şehit olduğu değerlerin etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek ve şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaktır. Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmamıştır. Hangi terör örgütü olursa olsun, terör örgütlerinin bütün üyeleri, kanla beslenenler, kanunlar karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

Konuşmanın ardından Özkan ve Çakıcı'nın cenazeleri, meslektaşları tarafından tekbirlerle omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu.

Bekar oldukları öğrenilen şehitlerden Özkan'ın cenazesi Adana'ya, Çakıcı'nınki ise Çorum'a gönderildi.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, kurum temsilcileri ile emniyet mensupları katıldı.