ANKARA - Etimesgut Belediyesi, Eryaman 1. Etap Kapalı Pazar Yerine üretici pazarı kurdu. Perşembe günleri açılan Üretici Pazarı’nda, Ankara’nın köylerinde üretilen doğal ürünler satışa sunuluyor. Ziraat Odası Üretici Belgesi olmayan çiftlerin satış yapmasına izin verilmediği için aracılık yaparak hal ürünü satışı yapan pazarcılar tezgah açamıyor. Böylece sadece Ankara’nın Yenikent, Ayaş gibi sebze ve meyveleriyle ünlü içlerinden gelen tamamen yerli ve ürünler tezgahlarda yer alıyor.

Hem doğal hem ucuz

Etimesgut Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, üreticiler, tarlalarında yetiştirdikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Tezgahların başında da yine ailecek kendileri durup satışı kendileri gerçekleştiriyor. Fiyatlar, doğal olmasına rağmen diğer sebze ve meyvelerle yaklaşık aynı fiyata satılıyor. Aracısız üreticiden tüketiciye satılması fiyatların düşük olmasında en büyük etken olarak gösteriliyor. Etimesgut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de pazarda denetim yaparak üretici dışında satış yapan pazarcılara izin vermiyor.

Kışlıklar bu pazardan

Sonbahar mevsimiyle birlikte kışlık konservelik sebze alışverişi yapmak isteyen hanımlar soluğu üretici pazarında alıyor. Hanımlar fasulyesinden domatesine, biberinden patlıcanına birçok ürünü alarak kışlıklarını şimdiden hazırlamaya başladı.

Çiftçiden davet var

Pazar, yeni olmasına rağmen ilgi görürken çiftçiler ürünlerin hem doğal hem de uygun fiyata satıldığına dikkat çekerek, "Etimesgut Belediyesi’nin sağladığı imkanla el emeğimizle alın terimizle yetiştirdiğimiz, sağlıklı, taze ve organik ürünlerimizi aracı olmaksızın tüketiciye ulaştırıyoruz. Fiyatlarımız çok uygun. Ailesine, çocuklarına doğal sebze ve meyve yedirmek isteyen tüm başkentlileri her perşembe günü pazarımıza bekliyoruz" dediler.

Editör: TE Bilisim