TBMM  - CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, doğuda insanların devlet ve örgüt arasında sıkıştığını, "her iki tarafın da uyguladığı politikalar nedeniyle şiddet, kan ve gözyaşıyla karşı karşıya kaldığını" savundu.

Sağlar, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile birlikte Van ve Hakkari'de CHP heyeti olarak yaptıkları incelemelerle ilgili bilgi verdi.

Bölgenin büyük sıkıntı içinde olduğunu belirten Sağlar, her sözün barışla başlayıp ekonomi ile bittiğini kaydetti.

İnsanların devlet ve örgüt arasında sıkıştığını "her iki tarafında uyguladığı politikalar nedeniyle şiddet, kan ve gözyaşıyla karşı karşıya kaldıklarını" belirten Sağlar, "İşsizlik almış başı gitmiş" dedi.

Van depremin ardından yapılan bütün yardımların parasının taksit taksit Vanlılardan çıkarılmaya çalışıldığını öne süren Sağlar, Van ve Hakkari'nin ekonomik olarak kalkınması için ciddi önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

"Çatışmasızlık sürecinde devletin gerekli olan yatırımı yapmadığını, 7 Haziran sonrasında istenilen sonuç alınmadığı için bu yöredeki insanların kan ve gözyaşıyla karşı karşıya kaldıklarını" savunan Sağlar, "Akan kanın sebebinin Erdoğan'ın kaprisi, bölge ve Türkiye ile ilgili planları olduğunu söylüyorlar" ifadesini kullandı.

CHP'li Akaydın, "Bugünlerden itibaren AKP'li arkadaşların Sivas'ın doğusuna gitmeleri pek mümkün görünmüyor. Onlara kolaylıklar diliyorum" dedi.

Halkın PKK ile devlet arasına sıkıştığını, halkın hala ayrışmadan yana olmadığını söyleyen Akaydın, "Ancak devletin iki aydır uyguladığı politikalar sonucu treni kaçırmak üzereyiz" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li Şeker de seçimden sonra "devletin elini Van ve Hakkari'den çektiğini, yatırımların yarım kaldığını" kaydetti.

Şeker, "Bölgedeki insanlar, analar bir araya gelsin ve bu çatışmalar dursun istiyorlar" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim