ANKARA -  DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin kuruluşunun 30. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyük emeklerle ve büyük fedakârlıklarla kurulan Demokratik Sol Parti (DSP)’nin yıldönümünü kutlayan Türker, "Demokratik Sol Parti; herkesin boyun eğdiği 12 Eylül darbesine karşı Bülent Ecevit’in verdiği özgürlük mücadelesinin ardından, çalışanların hak mücadelesinden doğan, gelişen ve temelinde insan emeği olan bir partidir. Demokratik Sol Parti, Atatürk ilkelerini, insan sevgisini, emeğe saygıyı, dayanışmayı, rehber alan; yasaklı olmasına rağmen Bülent Ecevit öncülüğünde kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana doğruları söyleyen parti olarak gerçeklerden yana olmuş DSP; dayanışmadan, uzlaşmadan, diyalogdan, insan hak ve özgürlüklerinden, bağımsızlıktan yanadır." dedi.

Türker, DSP’nin, haksız kazançla zengin olanların değil, emekçinin, işçinin, köylünün, esnaf ve sanatkârın, gencin, kadının, öğrencinin, işsizin, emeklinin, aç gezen ama onurunu koruyan önce insan ve insanca yaşam diyenlerin partisi olduğunu vurguladı.

"Ulusal bütünlüğü savunan ve ulusal çıkarı gözeterek Cumhuriyet’e ve kurucu felsefeye Demokratik Sol Parti sahip çıkmaya devam edecektir." diyen Masum Türker, mesajında şunları dile getirdi: "Demokratik Sol Parti’nin hedefi Türkiye’nin ulusal birliğini koruyacak gücü oluşturmak; üreterek hakça bölüşümü sağlamaktır. Devlet yönetme deneyimi ile uzlaşı kültürünün mimarı olan DSP, ezilen halkı baskılardan kurtaracak, özgürlükçü ve demokratik yaklaşımıyla ülkemizi dünyada hak ettiği yere taşıyacaktır. Halkımız sistemli olarak borç yükü altına sokuldu, önce yoksullaştırdı, sonra çaresiz hale getirildi. Demokratik kitle örgütleri ve sendikalar işlevsiz ve etkisiz hale getirildi, demokrasi yozlaştırıldı, hukuk devletinden uzaklaşıldı, güçler ayrılığı ilkesi ortadan kaldırıldı. Bütün bu olumsuz koşullar içerisinde hepimiz biliyoruz ki ne zaman Türkiye’nin başı sıkışsa çıkış yolu Demokratik Sol Parti olmuştur. Bu bilinçle, Ecevit’in bize öğrettiği gibi her an göreve hazırız."

Türker, Demokratik Sol güçlendikçe Türkiye’de halk, dünyada da Türkiye’nin güçleneceğini belirterek, "Halkın iktidarını gerçekleştirecek tek güç, Demokratik Sol güçtür. Bu duygu ve düşüncelerle; 30 yıldan bu yana bıkmadan, usanmadan, gece gündüz demeden büyük özveriyle Demokratik Sol Parti’ye emek veren demokratik solculara sevgi ve saygılarımla şükranlarımı sunuyorum." dedi.