Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye’de ilk defa Edirne’de uygulanan Mahalle Ligi projesinde, 6 bin 685 öğrenciye ulaşıldığını bildirdi. 6 bin 685 öğrencinin hem ortaokul hem ilköğretim hem de lise düzeyinde katılım sağladıklarını kaydeden Sezer, "Bin 700 tane hiç spora gitmeyen öğrencimiz bu proje kapsamında yer aldı” dedi.

 Şükrüpaşa Atletizim sahasında düzenlenen Mahalle Ligi futbol finalinde, Gazi Osmanpaşa Ortaokulu ile İsmail Güner Ortaokulu'nun karşı karşıya geldi. 

Vali Sezer'in de izlediği final maçının ardından, penaltı atışlarına geçildi. İsmail Güner Ortaokulu, penaltı atışlarında üstünlük sağlayarak Mahalle Ligi’nin şampiyonu oldu.

Son olarak Vali Sezer, başarılı sporculara kupa ve madalyalarını verdi.

CHP'den yeni müfredat çıkışı: Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının çağdışı eğitim manifestosu CHP'den yeni müfredat çıkışı: Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının çağdışı eğitim manifestosu

“Türkiye'de ilk kez uygulanan bir proje"

Basın mensuplarına açıklama yapan Sezer, şu ifadeleri kullandı: 

“Birinci dönem başlayan projemiz vardı. Bu proje Mahalle Lig’i projemiz. İstiyoruz ki, spor yapmayan hiçbir çocuğumuz kalmasın. Boş zamanlarını sporla değerlendirsinler. Hem okul başarıları artsın hem fiziki başarıları artsın. Zararlı alışkanlardan uzak dursunlar. Bu Türkiye’de ilk kez uygulanan bir proje oldu. 6 bin 685 öğrencimiz hem ortaokul hem ilköğretim hem de lise düzeyinde katılım sağladılar. 1700 tane hiç spora gitmeyen öğrencimiz bu proje kapsamında yer aldı. Bu çok önemli. Hem devamsızlıkları etkiledi hem okul başarısını etkiledi hem de okulla ilgili motivasyonlarını üst düzeye çıkardı.” 

Editör: Esin Özdemir