ANTALYA - 650 ve 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan ve doping kullandığı gerekçesiyle iki men cezası alan Antalya'nın efsane güreşçisi Ali Gürbüz'ün Kırkpınar hasreti sona eriyor. Dededen ve babadan güreşçi Antalyalı Gürbüz,  2011 ve 2012 yıllarında gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan unvanını almıştı. 2013 yılında yapılan 652. güreşlerde üst üste üçüncü kez başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olan Gürbüz, doping kullandığı tespit edilmesi nedeniyle 2 yıl men cezası almıştı. Altın kemeri, ebedi sahibi olarak Antalya'ya götürme hayali ertelenen Ali Gürbüz, cezasının biteceği 23 Şubat 2016'dan itibaren yeniden er meydanında boy göstermeye başlayacak.

"Yeni bir sayfa açtım"

Başpehlivan Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası Recep Gürbüz'ün 1988 yılında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olduğunu anlattı. Ailesindeki herkesin güreşin içinden gelmesinden dolayı, çok küçük yaşlardan itibaren güreşmeye başladığını ifade eden Gürbüz, 10 yaşından beri Kırkpınar'da güreştiğini söyledi.

Gürbüz, 2011 ve 2012 yılı Kırkpınar başpehlivanı olduğunu anımsatarak, 2013 yılında da başpehlivan olduğunu ancak olumsuzluklar yaşandığını ifade etti. Gürbüz, "Bu konulara hiç geri dönmek istemiyorum. Unuttum. Sadece önüme bakmak istiyorum. Yeni bir sayfa açtım. Bunların hepsine sahada cevap vermek istiyorum" diye konuştu.

"Bir aydır tam gaz antrenmanlara

devam ediyoruz"

Gürbüz 2013 yılında Kırkpınar'da arka çapraz bağları kopuk ve menisküsü yırtık şekilde iğne desteğiyle güreştiğini vurgulayarak, ceza aldıktan sonra çok zor bir ameliyat geçirdiğini kaydetti.

Ameliyatın ardında bir yıl spor yapamadığını dile getiren Gürbüz, bir yılın ardından yavaş yavaş antrenmanlara başladığını aktardı.Gürbüz, cezasının şubat ayında biteceğini ve ondan sonra tüm resmi müsabakalarda tekrar güreşebileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bu yıl Muratpaşa Belediyespor'a transfer oldum. Başkanımız Ümit Uysal'ın güreşe çok destekleri var. Çok güzel bir ekip arkadaşlığımız var. Bir aydır tam gaz antrenmanlara devam ediyoruz. Önümüzde uzun bir zaman var. Kırkpınar'a en iyi şekilde hazırlanıp, kaldığım yerden devam etmek istiyorum."

Altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyor

Antalya'ya Kırkpınar altın kemerinin, ilk olarak 1988 yılında babası Recep Gürbüz tarafından getirildiğini anlatan Gürbüz, o tarihten beri altın kemerin ebedi olarak Antalya'ya hiç gelmediğine işaret etti.

Gürbüz, Antalyalı diğer başpehlivanlar Orhan Okulu ve İsmail Balaban'ın hem sevdiği arkadaşları hem de Kırkpınar'da rakipleri olduğunu dile getirerek, "Altın kemerin ebedi sahibi olarak, babamın başlattığı serüveni sonlandırmak istiyorum" dedi.

- "Bomba gibi gelecek"

Antrenör Sermest Bulut da hazırlıkların çok iyi bir şekilde devam ettiğini belirterek, Kırkpınar'a kadar önlerinde 7-8 aylık bir çalışma döneminin bulunduğunu söyledi.

Beş aylık bir kuvvet çalışması yapacaklarını ifade eden Bulut, "Antalyalılar merak etmesin. Ali Gürbüz çok hazır bir şekilde, bomba gibi gelecek. İnşallah altın kemeri alacak" dedi.