ÇANAKKALE - Balıkkesir'in Edremit ilçesi ile Aydın'ın Didim ilçesin'de kaçak sığınmacı taşıyan iki tekne battı. Suriyeli sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu yaşları 1 ile 4 arasında değişen 4 çocuk hayatını kaybetti, 19 kişi kurtarıldı.

Balıkesir'in Edremit ilçesi sahilinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollardan geçmek isteyen bir grup Suriyeli, fiber tekneyle Ege Denizi'ne açıldı.

Tekne, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi açıklarında henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu.

Çevrede bulunanların ihbarıyla olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri, 3 bot ve helikopter desteğiyle arama kurtarma çalışması başlattı.

Ekipler 19 kişiyi denizden sağ çıkardı, yaşları 1 ila 4 arasında değişen 1'i kız 4 çocuğun cansız bedenine ulaştı.

Küçükkuyu'da sahile getirilen Suriyeli sığınmacılardan 6'sı, Edremit ve Ayvalık devlet hastanelerine sevk edildi.

Çocukların cesetleri ise Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bir faciada Didim'de oldu

Ege Denizi'nde yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye taşıyan kaçakların bulunduğu tekne battı. Teknedeki 29 kişi kurtarılırken, kayıp olduğu bildirilen biri 4 aylık bebek 2 kişiyi arama çalışmalarına başlandı. Aydın'ın Didim ilçesi sahilinden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Samos Adası'na geçmek için Ege Denizi'ne açılan kaçakların bulunduğu tekne Mavişehir mevkisi açıklarında alabora oldu.

Denize açılan balıkçı teknelerinin durumu fark ederek Sahil Güvenlik Komutanlığı'na durumu bildirmesi üzerine, havadan ve denizden kurtarma operasyonu başlatıldı.

Ekipler ve balıkçılar 29 kişiyi denizden sağ olarak çıkardı. Teknedekilerin verdiği ilk bilgilere göre, kayıp olduğu belirlenen biri 4 aylık bebek 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.