ANKARA - Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği’nin başvuru sahibi olduğu, Yenimahalle Belediyesi, Ostim Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Türkiye Girişim Gelişim ve Teknolojileri Derneği ortaklığında "Girişimcilik Yenimahalle'de Sosyalleşiyor" projesi hayata geçti. "Yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara" vizyonu hedef alınarak geliştirilen projede, katılımcılara eğitimler verilmeye başladı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal girişimciliğin gelişmesine katkı sunmak, sosyal sorunların çözümünde girişimcilik esasını benimsemek, sorunlara köklü, kalıcı ve yenilikçi çözümler üretmek amacıyla hayata geçen proje, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde start aldı. 15 katılımcıya ulaşan eğitim, 5N1K Eğitim Akademisi’nin eğitmenleri Oğuz Aslan ve Yasemen Çalışkan ile gerçekleşti.

Hem teorik hem uygulamalı eğitim

Katılımcıların takım çalışması, motivasyon, farkındalık kavramlarının yanı sıra girişim, sosyal girişim, hedef analizi, iş planı çıkartılması konularında da kapasitelerini arttıracak eğitimler, toplam 36 saat sürecek.

26 Ağustos tarihine kadar sosyal girişimcilik alanında teorik ve uygulamalı eğitimin verileceği projede ayrıca, "Ortak Sinerji" ve "Yürekten Hizmet" uygulamalı atölye çalışmaları da yapıldı.

Beğenilen projeler hayata geçecek

Eğitimlerin son gününde katılımcılar, eğitimler boyunca hazırladıkları iş planlarını görev yaptıkları kurum ve kuruluşların yöneticilerine, eğitmenlere ve piyasada bu konuda uzmanlaşmış kişilere sunum yapacak. Yapılan sunumlar değerlendirme komitesi tarafından değerlendirilecek ve içerisinden beğenilen projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacak. Ayrıca katılımcılara sertifika da verilecek.