ANKARA - Dezavantajlı kesimlere yönelik yaptığı örnek uygulamalarla takdir toplayan Keçiören Belediyesi engellilere özel kurs açtı.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli vatandaşların sınavda başarılı olmaları ve eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla açılan EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ) Kursu, engelli bireylerin istihdamına yönelik önemli bir girişim olarak 2 yıldır devam ediyor. Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelli Danışma Merkezi’nde başlayan EKPSS kursu 20 Nisan'a kadar devam edecek.

Lisans, önlisans ve lise mezunu zihinsel, kronik, ortopedik, görme ve işitme engelli öğrencilere hizmet veren kursta sınıflar 30 kişilik olarak belirlendi. Engel durumuna göre ayrılmış kursta hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 2 ayrı grup bulunuyor. İşitme engelliler için işaret dili tercümanı eşliğinde dersler verildiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; "Engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarında istihdam edilmesi ve eşit şartlarda sınava hazırlanması için bizler de eğitim desteğini veriyoruz. Keçiören engelli dostu bir belediyedir." dedi.