Güray SOYSAL

BU BİRLİK NEDEN OLMAZ?...

Ülkemizin Başkent’i Ankara’da kulüpler, bir araya gelmezler. Geçenlerde İzmir Kulüpleri bir araya gelmenin yararlarını görerek, tesis ve başarı konusunda büyük adımlar attı. İzmir’de Göztepe stadına kavuşurken, Karşıyaka’nın hasreti de bitmek üzere. Altınordu ise konularını adım adım hallediyor. Anlaşılan İzmirliler bu konuda bayağı yol almış durumda... Peki... İzmir’de bunlar yapılıyor da, Ankara’da neden bu işin gerçekleşmediğini görüyoruz. Tesis konusunda fukaralaşan Ankara, bu birlikteliği yapmadığı sürece, güzellikleri çok bekleyeceği görüşündeyim. Başkent’teki birlikteliğin öncüsü Ankaragücü ve Gençlerbirliği olmalı. Bu iki büyük takımın yanına Hacettepe, Etimesgutspor, Keçiörengücü, Altındağspor, Ankaraspor, Ankara Demirspor, Mamak FK. ve Çankaya FK. takımları eklenmeli. Başkentlilerin mevcut umursamazlığı sürdüğü durumda bugünü dahi yarın çok ararız.

BABADAN GELME MESLEK

1’nci Ligde en az gol yiyen Keçiörengücü’nün 37 yaşındaki teknik adamı ile bir türlü yüz yüze gelemedim. Yaptığı güzel işlerle gündeme gelen Keçiörengücü’nün teknik patronunu, herşeye rağmen, yakından izliyorum. [caption id="attachment_209272" align="alignleft" width="288"] Murat Püren[/caption] [caption id="attachment_209271" align="alignleft" width="335"] İlker Püren[/caption] Ankara Üniversitesini derece ile bitiren İlker Püren, aynı zamanda babadan gelme bir futbol hastası. Baba Mehmet Püren amatörlere yıllarca futbolcu ve teknik adam olarak hizmet verirken, bir dönemde Çınarspor’da başarılı futbolu ile de dikkat çekmişti. Halen 62 yaşında olan ve köşesine çekilen Mehmet Püren, şimdilerde oğlunun futboldaki teknik adamlıktaki serüvenini takip ediyor. Anlayacağınız... Pürenler futbol ile yoğunlaşan hayatlarını sürdürüyor. Hem de başarı ile.

TEKNİK ADAMLAR ANKARA’YA SIRTINI DÖNDÜ

Uzun süredir Futbol Federasyonunda görevli teknik adamların Ankara futboluna arkalarına döndüğünü şahit oluyordum. İşte buna son örnek... U16 Milli Takımımızın 12-21 Nisan 2021 tarihleri arasında İstanbul'da yapacağı hazırlık kampı aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya davet edilen oyuncular, bugün saat 18.00'de TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak. Kalabalık olan kadroda Başkent’in gençlerinin isimlerini adeta mumla aradım, durdum. Boşuna bir arayış içinde kaldım ve Ankara’dan bir futbolcu ismini dahi göremedim. Kalabalık olan kadronun sorumluluğu ise başta Tolunay Kafkas olmak üzere Soykan Övünç Bayar isimlerini görünce, fukara ve kimsesiz Ankara’nın bu konuda da sahipsizliğini bir kez daha gördüm.

VELİ BALLI

6 çocuklu bir ailenin 10 Aralık 1949 doğumlu Muş Varto’da dünyaya gelen Veli Ballı ortaokulu burada bitirdi. 1966 Varto Depremi'nden sonra devlet tarafından Aydın'a gönderildi. Lise öğrenimine burada başlayan Veli Ballı daha sonra Sivas'a gelerek Endüstri Meslek Lisesine kayıt oldu ve öğrenimini burada tamamladı. Aynı dönemde Sivas Demirspor Kulübünde atletizm hayatını başarılı bir şekilde devam ettirdi. Spor kariyerindeki başarıları şöyle: 1976 Lahor'da Uluslararası Atletizm Yarışmaları'nda Maraton dalında birincilik (2.11.30) 1977 Boston Maratonu'nda ikincilik (2.15.44) 1977 yılında Ankara'da Balkan Şampiyonluğu (2.22) 3 Eylül 1978 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 36. 1978 Hollanda 9. Uluslararası Westland Maratonu'nda birinci (2.16) 1979 Atina Maratonu'nda da birincilik (2.25) 1981 İstanbul Avrasya Maratonu'nda ikincilik {2.36.53} 1976 Veli Ballı Atletizm dalonda Milliyet Yılın Sporcusu ödülünü aldı. 1977 Japonya-Fukako Maratonu yedinci (2.19) 1978 Newyork Maratonu (2.19) 1979 Newyork Maratonu (2.21) 1981 yılında pistlere veda eden Ballı, 12 yıl boyunca kırılamayacak Türkiye rekorunu ele geçirdi. Sporu bıraktıktan sonra ticaretle 2016 yılına kadar uğraşan Ballı, şimdilerde sağlıklı yaşantısını sürdürüyor.

Doğru söze ne denir?

Şıklık; Üstündeki kıyafetlerden çok, bir kişilik meselesidir. Herkes şık olamaz.