Haber Merkezi - Türkiye'de emekliler maaşlarına yapılacak iyileştirme ve zam duyurusunu bekliyor. Emeklilere yönelik yeni başlatılan çalışma ile en düşük emekli maaşı 10 bin TL alan emekliler için sosyal destek kapsamında ‘bölgesel destek’ formülü üzerinde durulacak. 

Ekonomim'den Canan Sakarya'nın haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilerin desteklenmesine yönelik yeni bir çalışma başlattı.

Kaspersky, İstanbul Şeffaflık Merkezi'ni açtı Kaspersky, İstanbul Şeffaflık Merkezi'ni açtı

Emeklilerin bütçelerinde önemli yer tutan kira, enerji gibi gider kalemlerinin destekleneceği çalışmadan en düşük emekli maaşı alan ve ikinci bir geliri olmayan emekliler yararlanacak. Bu destekler emeklilerin yaşadıkları yer ve öncelikli ihtiyaçlarına göre farklılık gösterecek. Emeklilere verilecek destekler, kira, doğalgaz, elektrik, su, gıda şeklinde olabilecek. Halen çalışmaların devam ettiği, desteklerin tutarının ne olacağı hangi bölgede hangi desteklerin verileceği, bu desteklerin ne şekilde emeklilere aktarılacağına ilişkin detaylar çalışmanın tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak.

En düşük emekli maaşı alanlara destek

CNN Türk'ün aktardığına göre, AKP'li kaynaklar, çalışmada büyükşehirlerdeki barınma sorununa dikkat çekti. Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı üzerinde çalışıldığını ifade etti.

Emeklilere hane bazlı ek gelir desteğinin sağlanması kapsamında bütçenin Aile Bakanlığı sosyal yardımlar fonundan sağlanması hedefleniyor. Düzenlemeden yaralanacak emeklilerin, emekli aylığı dışında bir gelirinin olmaması gelirinin 10 bin TL'yi geçmemesi ve kirada oturması şartı aranacak.

Henüz çalışmada sona gelinmedi. Kriterler Aile Bakanlığı tarafından netleştirilecek ve ardından kabine toplantısında sunulacak. Yasal düzenleme için ise çalışmanın Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi