Medipol Başakşehir Takımı’ndan Emre Belözoğlu, her Türk futbolcusunun A Milli Takım’da forma giyme hayali bulunduğunu, davet gelmesi halinde milli görev için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

ANTALYA - Süper Lig’in ikinci yarısı için hazırlıklarını Antalya’da yapan turuncu – lacivertli takımın kaptanı Emre Belözoğlu Cihan muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

"MİLLİ TAKIM, FRANSA'DA ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK"

A Milli Takım'ın iyi bir oyuncu grubuna sahip olduğunu ve çağrıldığı taktirde kendisinin de her zaman bu öreve hazır olduğunu belirten Emre Belözoğlu, "Yeni bir takım oluşturuldu. Genç bir takım, yetenekli bir takım, beraber oynadıkça çok daha da gelişebilecek bir takım olduğunu düşünüyorum milli takımımızın. İnşallah Fransa'da EURO 2016’da bizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Kendim adıma da söyleyeceğim, ben işimi yapıyorum. İşimi de yapmaya devam edeceğim 2 – 3 sene daha. Bu süre zarfında biz davet edilirsek elimizden geldiğince, bundan önce geçmişte olduğu gibi yine en iyi şekilde milli takıma hizmet ederiz. Ama bizim yerimize o işi yapabilecek daha genç oyuncular var. Bu da demek değil ki biz de çağrılmayı beklemiyoruz. Çağrılırsak elimizden gelen her şeyi geçmişte olduğu gibi yine yaparız." şeklinde konuştu.

"VOLKAN DEMİREL ÇAĞRILMADIĞI TAKTİRDE SAYGI GÖSTERİR. ÇAĞRILIRSA ELİNDEN GELENİ YAPAR"

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde, Türk Telekom Arena'daki Kazakistan maçı öncesi kendisine küfredildiği gerekçesiyle stadı terk eden ve oynamak istemeyen, bu sebeple de milli takıma alınmadığı konuşulan Fenerbahçe kalecisi ve eski takım arkadaşı Volkan Demirel için gelen soruya da cevap veren Emre Belözoğlu, "Volkan ile bu konuyu hiç konuşmadım ama inanıyorum ki o da her Türk futbolcu gibi milli takıma çağrılmak ister. Bir futbolcunun en büyük hedefi ve arzusudur milli takımda oynamak. Orada karar merci Fatih hocadır. Onun kararlarına bütün oyuncuların göstermiş olduğu gibi Volkan da çağrılmadığı taktirde saygı gösterir. Çağrılırsa da en iyi şekilde orada görevini layıkıyla yerine getirir." dedi.

"KİMSEYE BİR KIRGINLIĞIM YOK. ALLAH'A HAMD EDİYORUM, ŞÜKREDİYORUM"

Emre ayrıca, hiç kimseye kırgınlığının olmadığını da söyledi. Cihan muhabirinin, 'Emre Belözoğlu’nun kırgın olduğu kulüp ya da şahıs var mı?' sorusuna ise Emre Belözoğlu, şöyle cevap verdi:

"Hiç kimseye bir kırgınlığım yok. İşimizi yapıyoruz. İşimden dolayı her gittiğim yerde insanlar bana sevgi gösteriyor. Beni tanıyan hemen hemen herkes de bana bu duyguyu hissettiriyor. O yüzden çocukluğumdan beri kurmuş olduğum hayali gerçekleştirdim. Hayalim üzerinde bir kariyerim oldu. O yüzden hiç kimseye bir kırgınlığım yok. Allah'a her zaman hamd ediyorum şükrediyorum."

Emre ayrıca 2 - 3 sene daha futbol oynadıktan sonra futbolun içinde kalarak spor yönetimi ile alakalı çalışmalar yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

"LİGİ İLK ÜÇ YA DA İLK DÖRT İÇİNDE BİTİRMEK İSTİYORUZ"

Öte yandan tecrübeli futbolcu Antalya kampını değerlendirirken bu sezon takımının hedeflerinden de bahsetti. Emre Belözoğlu, "Kısa bir aradan sonra çalışmalara tekrar başladık. İkinci yarıda önümüzde hedeflerimiz var. İlk yarıda daha iyi puanlar toplayabilirdik. Geçen seneden daha iyi puan toplasak da ikinci yarıda ilk yarıya oranla çok daha fazla puan toplayabiliriz." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:"İyi bir takımımız var. İyi çalışıyoruz. Geçmişten gelen bir sisteme bağlı oyunumuz herkesten bizi daha farklı kılıyor diye düşünüyorum. Ben de daha 5 ay olmasına rağmen takım içinde kendimi gayet iyi hissediyorum. Dediğim gibi ikinci yarıda da iyi puan toplarsak ligi yine ilk üçte, ilk dörtte bitirmek istiyoruz hedefimiz bu. Bu da demek oluyor ki Avrupa’ya gitmemiz gerekiyor. İnşallah bu dediklerimizi sezon sonunda taçlandırırız ve ligi çok daha iyi yerlerde bitiririz."

Editör: TE Bilisim