ANKARA - Etimesgut Belediyesi tarafından Türk Beyleri Kent Meydanı'nda açılan El Sanatları, Gıda ve Hediyelik Eşya Fuarı ziyaretçilerine birçok alternatif sunuyor. Çantalar, ayakkabılar, çeyiz ürünlerinin yanı sıra Etimesgut Belediyesi etiSEM kursiyerlerinin el emeği göz nuru yaptığı resim, ahşap boyama, ebru çalışmaları stantları süslüyor. Ayrıca tesbihler, takı ve birbirinden renkli tokalar fuara renk katıyor.

YÖRESEL LEZZETLER

Etimesgut Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, meydanda bir yanda hediyelik eşyalar satışa sunulurken diğer yanda Anadolu mutfağına ait birçok yöresel lezzetler yer alıyor. Antep şifalı karadutundan baharatlarına, Maraş dondurmasından Hatay'ın künefesine, Kastamonu balından Sivas gözlemesine birçok lezzet fuarda boy gösteriyor. Ayrıca pamuk şeker, Osmanlı macunu ve şerbeti ziyaretçilerin ağızlarını tatlandırıyor.

LOKUMLU KARŞILAMA

Ramazan ayı boyunca açık kalacak fuara gelen ziyaretçiler, orta oyunu kahramanları tarafından lokum ve gül suyuyla karşılanıyor. Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Türk Beyleri Kent Meydanı’nın kapısından giren başkentliler, dol dolu geleneksel ramazan akşamlarını da yaşıyorlar. Geleneksel Ramazan eğlencelerinden Hacivat-Karagöz, meddah, İbiş ile Memiş, Kavuklu ve Pişekar gibi orta oyunları başkentlilerin ramazan akşamlarına renk katıyor. Alandaki lunapark ile akrobasi çadırındaki gösteriler, heyecan ve adrenalin arayanlara hitap ediyor.