İki kolu olmayan ve bir ayağı diğerinden kısa olan engelli yüzücü Beytullah Eroğlu, İskoçya'nın Glasgow kentinde 13-19 Temmuz'da gerçekleştirilecek Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Dünya Yüzme Şampiyonası'nda yarışmaya hazırlanıyor.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımda yarışmaya 2011'de başladığını belirterek, "Geçen sene Avrupa ikinciliğini yakaladım. Önümüzdeki Uluslararası Paralimpik Komitesi Dünya Şampiyonası'nda artık bayrağımızı en yüksekte tutmak istiyorum. Bayrağımızın en yüksekte olmayı hak ettiğini düşünüyorum" dedi.

Beytullah Eroğlu, en önemli hedefinin ise 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya almak olduğunu dile getirdi.

"Hayatım okul ile antrenman

arasında geçiyor"

Eroğlu, bir yandan Dünya Şampiyonası'na hazırlanırken bir yandan İstanbul Üniversitesi Spor Okulu'nda eğitimine devam ettiğini anlattı.

Yorucu bir tempoda çalıştığına işaret eden Eroğlu, "Hayatım antrenmanla okul arasında geçiyor. Yorucu bir süreç içindeyim. Bu yorucu sürecin karşılığında Dünya Şampiyonası'nda madalya almak istiyorum. Ayrıca akademik anlamda ilerleyip tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Babam esnaflığı bıraktı ve bana odaklandı. Onun emeklerini de boşa çıkarmayacağım" dedi.

Kendisinin elde ettiği başarıların engellilerin spora ilgisini de artırdığına dikkati çeken milli yüzücü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011'de Avrupa şampiyonu oldum. Olmadan önce Türkiye Şampiyonası'na 26 sporcu katılmıştı. Ben şampiyon olduktan sonra bu sayı 200'e çıktı. Dünya Şampiyonası'nda madalya alırsam bütün sporcuların katılacağını düşünüyorum. Organizasyondan haberi olmayan çok sporcu var. Hem kendim için hem de ülkemdeki bütün engelliler için mücadele ediyorum. Ben yaptıysam onlar da yapar."