ANKARA - Görme engelli öğrencileri üniversiteye hazırlamak amacıyla 2007 yılından itibaren faaliyet gösteren Engelsiz Dershane, yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlanıyor. Görme engellilerin umuda açılan kapı olarak nitelediği Engelsiz Dershane, yeni sezona 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü başlayacak.

 Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, görme engelli öğrencilerin üniversite eğitimine devam edebilmeleri için Çankaya Belediyesi’nin hayata geçirdiği Engelsiz Dershane,  yeni sezona hazırlanıyor. Kurulduğu günden bu yana Dershanelerde eğitim olanağı bulamayan görme engelli gençleri birebir eğitim desteği yoluyla sınava hazırlayan Dershane, 127 genci üniversiteli yaptı.

Açıldığı yıl olan 2007-2008 eğitim-öğretim yılında katılımcı 10 öğrencinin tamamına üniversite kapılarını açarak bir umut odağı haline gelen Engelsiz Dershane, bu yıl da 150’yi aşkın gönüllü üniversite öğrencisiyle gençleri sınavlara hazırlayacak. Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarına devam eden Engelsiz Dershane, ücretsiz olarak düzenlenen üniversite hazırlık kurslarının yanı sıra, TEOG, KPSS, Özürlü Memur Seçme Sınavı ve gençlere iş olanağı sağlayan sertifika programları da düzenleyerek engellilerin günlük yaşamda yerlerini almaları için çaba sarfediyor.

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü başlayacak kurslara kayıt için gerekli bilgiler Dershane’nin Mithatpaşa Cad. No:24/16 Kızılay adresindeki merkezinden ya da 433 23 26 ve 432 32 01 numaralı telefonlarından alınabilir.

Editör: TE Bilisim