İSTANBUL (AA) - İtalya ve Türkiye'nin ortak kültür ve tasarım projesi "Enheduanna" kapsamındaki "Enheduanna Fashion Women Culture (FWC) Moda Tasarım Yarışması"nın finalistleri İtalyan tasarımcılarla Türkiye Tasarım Vakfında bir araya geldi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, finale kalan 18 öğrenci için atölye çalışması düzenlendi.

Çeşitli üniversitelerden yarışmaya katılan öğrenciler, yaptıkları tasarımları Avrupa Tasarım Enstitüsü (IED) Sanat Direktörü Giovanni Ottonello ve IED Moda Eğitmeni Frances Venneri'ye anlattı.

Açıklama görüşlerine yer verilen Ottonello, Türkiye'deki pek çok tasarım öğrencisinin İtalya'da üretilmiş tasarımlara ilişkin fikri olduğunu belirterek, "Burada iki farklı kültürün birleşimi, gelecek için yeni tasarımlara yönelik işbirliğini ortaya çıkardı. İki ülkenin kültür, kumaş, nakış ve tasarımına ait inanılmaz bir kombinasyon gördüm. Farklı insanların aynı projede, aynı vizyonu paylaşması heyecan verici." ifadelerini kullandı.

İtalyan tarzıyla, Mezopotamya arasında etkileşim olduğunu söyleyen Venneri de "Herkesin birer rol model kadın seçmesi fikrini sevdim. Ayrıca öğrencilerin kumaş seçimlerini beğendim. Genel olarak herkesin güzel iş çıkarmak için çok çabaladığını düşünüyorum. Tüm yarışmacılar önerileri dikkate alarak hareket etti." değerlendirmesini yaptı.

Final sürecinin ikinci gününde de moda tasarımcısı Özlem Erkan'ın mentörlüğünde CreaTay Studio'da gerçekleşti.

Türk ve İtalyan paydaşların yer aldığı "Enheduanna Projesi"yle, Anadolu'nun dokuma kültürü mirasının, günümüz modern tasarım ve üretim anlayışıyla buluşturulması hedefleniyor.

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın ABD'de ölümüne ilişkin yeni iddialar Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın ABD'de ölümüne ilişkin yeni iddialar

Yarışmanın sonuçları mayıs ayında ödül töreniyle açıklanacak. Aynı gün, yarışma için tasarlanan kıyafetler sergilenecek.

​​​​​​​Birincilik ödülünü kazanan yarışmacıya iki haftalık tekstil tasarımı eğitimi ve dereceye giren iki tasarımcıya yaz stajı imkanı verilecek.

Kaynak: aa