ANKARA - ERASMUS+ programı çerçevesinde Türkiye’ye gelen bir grup üniversite öğrencisi ve sosyal hizmet görevlisi, Çankaya Belediyesi’nin engellilere yönelik projelerini yerinde inceledi

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi’nin engelli bireylerin sosyal hayata ve istihdama katılımını sağlamak üzere hayata geçirdiği Ç’engel Kafe, Ç’engel Atölye ve Çankaya Ahşap Oyuncak Atölyesi (ÇAÇOY), ERASMUS+ programı kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden bir grup yabancı öğrenci ve sosyal hizmet görevlisini ağırladı.

Engelsiz Toplum ve Gençlik Derneği ve ERASMUS+ işbirliğiyle hazırlanan "Genç Engellilerin Dâhil Olabilmesi için Karışık Yetenek Eğitimi" adlı beceri ve eğitim semineri kapsamında yapılan geziye Bulgaristan, Makedonya, Portekiz, İtalya, Yunanistan, Polonya ve Romanya 'dan 25 kişi katıldı.

Bir kısmı engelli gençlerden oluşan ve sosyal hizmet uzmanlarının da eşlik ettiği heyet, geziye Çankaya Belediyesi Hizmet Binası’nın Sakarya girişinde açılan Çengel Kafe’den başladı. Burada yapılan çalışmaları dikkatle dinleyen ve Ç’engel Kafe’de çalışan Down Sendromlu gençlerle sohbet eden konuklar daha sonra engelli gençlerin hizmet sektöründe çalışmasına olanak sağlayan programların yürütüldüğü Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi’ni ve ÇAÇOY’u ziyaret etti.

ÇAÇOY’da bedensel engelli bireylerin çalıştığı ahşap oyuncak üretim atölyesini gezen ve buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan heyet daha sonra zihinsel engelli gençlerin sanat ve el işi üretimleri yaptığı Çengel Atölye’yi ziyaret etti. Buradaki öğretmenlerden yürütülen programlar ve verilen kurlar hakkında bilgi alan gençler, hatıra olarak da zihinsel engelli gençlerin ürettiği hediyelik eşyalardan satın aldılar.