ANKARA  - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Gereğini hiç yapmasalar da ağızlarından düşürmedikleri milli irade, sandıkta 258 vekil vererek başkanlık hevesini kursağında bıraktığı halde Tayyip Erdoğan sultanlık hırsından vazgeçmemiştir" ifadesini kullandı.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 1 Kasım 2015'te sandık başına gideceğini hatırlatarak, erken seçim tarihinin, YSK'dan önce 21 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'nın vermediği bir yetkiyi kullanarak, suç işlediğini öne süren Çetin, şöyle devam etti:

"1 Kasım seçimlerinin yapılış amacı, 7 Haziran'da sultanlık heveslerinin karşılığını bulamayan Tayyip Erdoğan'ın tatmin arayışıdır. Hatırlanacağı üzere, 7 Haziran'da bir parti lideri gibi meydanları dolaşarak muhalefet partileriyle kavga eden Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemine geçebilmek için milletimizden önce 400 milletvekili istemiş, sonra Anayasa referandumuna götürebilecek 330 milletvekiline bile razı olmuştu. Gereğini hiç yapmasalar da ağızlarından düşürmedikleri milli irade sandıkta 258 vekil vererek başkanlık hevesini kursağında bıraktığı halde Tayyip Erdoğan sultanlık hırsından vazgeçmemiştir. Bizzat AKP'li bakanların itiraf ettiği üzere Tayyip Erdoğan'ın başkan yapılamamasının faturası milletimize artan terör olayları ve ekonomik kriz olarak ödetilmektedir."

AK Parti yöneticilerinin, hükümeti kurmak istemeyenin MHP olduğu algısını oluşturmaya çalıştığını ileri süren Çetin, AK Parti'lilerin seçim meydanlarında karşılaştıkları her vatandaşa, MHP'nin 4 şartını neden reddettiklerini izah etmek zorunda olduklarını ifade etti.

"7 Haziran seçimlerinde yüzde 84 katılım olmasına ve Meclis'te yüzde 95'in üzerinde temsilin sağlanmasına rağmen iktidarı paylaşmamak için hükümet kurmayanları, 1 Kasım'da büyük hüsran beklemektedir" görüşünü dile getiren Çetin, 1 Kasım'ın aynı zamanda Türkiye'de saltanatın kaldırışının 93. yıl dönümüne denk geldiği için ayrıca anlamlı olduğunu belirtti.