Müsavat Dervişoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilmesinin ardından, Erhan Usta partinin 5'inci Olağanüstü Genel Kurultayı'nda başka bir adayı desteklediğini, bu şekilde görevini sürdürmenin siyasi nezakete uymayacağını vurgulayarak, Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ettiğini bildirdi. 

Usta, sosyal medya hesabından, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını "Başka bir genel başkan adayına desteğimi açıkladıktan sonra bu görevime devam etmem siyasi nezakete uygun olmayacaktır”  sözleriyle duyuran Usta'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Partimiz Cumartesi günü 5. Olağanüstü Kurultayı'nı gerçekleştirmiştir. Sayın Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı olarak seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Çok kısa bir zaman dilimine sıkıştırılan kurultay süreci boyunca yaptığımız istişareler sonucunda, Sayın Koray Aydın'ı destekleme kararı aldım ve bu kararımı kamuoyuyla da paylaştım. Aldığım bu kararda, İYİ Parti'nin merkezde konumlanması ve partinin toparlanması ihtiyacına, Sayın Koray Aydın'ın daha fazla katkı sağlayacağına olan inancım etkili olmuştur. Genel Başkan seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun da bu ihtiyaca cevap vereceğine, vermeye gayret edeceğine inanıyorum. Sayın Müsavat Dervişoğlu 'abi' diye hitap ettiğim, uzun süredir sorunsuz çalıştığım biridir. Kendisiyle kişisel olarak herhangi bir sorunum asla bulunmamaktadır. Bu bir bayrak yarışıdır ve delegelerimiz bu ateşten gömleği kendisine uygun görmüştür. 

DEM Parti'li Gergerlioğlu: "Kobani davasında adalet bekliyoruz" DEM Parti'li Gergerlioğlu: "Kobani davasında adalet bekliyoruz"

"Kararımı ivedilikle açıklamamın nedeni yeni kurulacak İYİ Parti grubunun önünü açmak"

Göreve devam etmenin siyasi nezakete uygun olmadığının altını çizen Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle, kongre günü salonda, TV ekranlarında da söylediğim üzere Grup Başkan Vekilliği görevimden istifa ediyorum. Bugün itibarıyla İYİ Parti TBMM Grubu'na istifa dilekçemi verdim. Bu kararı ivedilikle açıklamamın nedeni; yeni kurulacak İYİ Parti grubunun önünü açmaktır. Göreve getirilecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum."

Editör: Esin Özdemir