Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz (75), getiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulunmuştu. Ölümüyle spor camiasını yasa boğan Yılmaz'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Mehmet Ali Yılmaz, devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Hamas'ın kabul ettiği ateşkes teklifinin detayları neler? Hamas'ın kabul ettiği ateşkes teklifinin detayları neler?

Yılmaz'ın cenaze namazı Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılındı.

Cenaze törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski bakanlar Süleyman Soylu, Adil Karaismailoğlu, Mehmet Ağar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TFF yöneticileri, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Eski başkanı Ahmet Ağaoğlu, teknik direktör Şenol Güneş, bordo-mavili kulübün eski futbolcuları ve yöneticilerinin yanı sıra Yılmaz’ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

Yılmaz'ın naaşı, namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

"Türk futbolu için önemli bir değeri kaybettik"

Mehmet Ali Yılmaz'ın Türk sporu için çok önemli biri olduğunu ifade eden Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Türk futbolu ve Trabzonspor için ülke sporumuz için önemli bir değeri kaybettik. Onursal başkanımız, Türk sporuna çok önemli hizmetlerde bulunan bir insandı." dedi.

Yılmaz'ın Spor Bakanlığı görevini yürüttüğü sırada Türkiye Futbol Federasyonunu özerkleştirdiğini aktaran Ağaoğlu, "1990'lı yılların başında devletin her şeyi elinde tuttuğu, her şeye hakim olduğu bir süreçte Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak kendine bağlı olan Türkiye Futbol Federasyonunu özerkleştiren insandır. Bu, Türk futbolunda devrim niteliğinde bir yenilikti. Bunu herkes cesaret edemezdi. Ayrıca aynı sürede bugün 'havuz sistemi' olarak adlandırdığımız yayın gelirlerinin dağıtımını belirledi." diye konuştu.

"Büyük emekler vererek başarılı bir iş insanı oldu"

Yılmaz’ın büyük emekler vererek başarılı bir iş insanı olduğunu dile getiren teknik direktör Şenol Güneş, "Mehmet Ali Bey, Trabzonspor’da başkanlık yaptı. Trabzonlu, Of’tan büyüdü. Çocukken karpuz satarak, çalışarak, büyük emekler vererek İstanbul’a geldi ve başarılı bir iş insanı oldu. Gazete patronluğu, kulüp başkanlığı, bakanlık yaptı. Tüm insanlara dokundu. Çevresi geniş olan birisiydi. Hepimizin olduğu gibi onun da iyi ve kötü günleri olmuştur. Çocukları var, onlara baş sağlığı dilerim. Bütün sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hakkı varsa helal olsun, biz hakkımızı helal ettik" şeklinde konuştu.

Muhabir: Nihal Alp