ANKARA - Etimesgut Belediyesi Aile Akademisi 2015 yılında 2 bin aileye ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi. Eryaman Ziya Gökalp Tesisleri içerisinde faaliyetlerini yürüten etiSEM Aile Akademisi, Etimesgutlular’a aile terapisi, aile avukatlığı ve çocuk gelişimi dallarında hizmet verdi.

EVLİLİK TERAPİSİ

Aile içinde sorunlar yaşayan ve evliliklerinin yeniden inşaasını isteyen aileler, Aile Akademisi'nden destek aldılar. Akademide görevli Aile Terapistleri, "Çift ve Evlilik Terapisi, Çift İlişkisini Güçlendirme, Sağlıklı İletişim, Ailede Boşanma Süreci, Kayıplar ve Yas" konularında ailelere danışmanlık yaptılar. Aile avukatları, aile hukuku ve evlenme konuları başta olmak üzere boşanma ve velayet gibi konularda da destek hizmetleri verdiler.

ÇOCUKLARA ÖZEL İLGİ

Çocuk uzmanları ise, "Çocuk gelişimi ve eğitimi, duygusal davranış sorunları, çocuk gelişim takibi, bebeğe hazırlık danışmanlığı, ilk yıllar danışmanlığı, anne ve çocuk sağlığı danışmanlığı, engelli çocukların ailelerine destek, ders çalışma alışkanlığının düzenlenmesi" gibi ailelerin karşılaştığı temel sorunların çözümünde destek oldular.

EĞİTİM PROGRAMLARI

Aile Akademisi, "Evlilik öncesi, özne insan, evliliğin inşaası, iletişim, çevre ilişkileri, aile ve çocuk ilişkileri" başlıklarında aile eğitim programları düzenleyerek güçlü aile yapısının oluşmasına katkı sağladı. etiSEM Aile Akademisi hafta içi 09.00-17.00; Cumartesi günü ise 10.00-15.00 saatleri arasında ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, aile akademisinin ilçedeki aile yapısını daha da güçlendirdiğini belirterek, "Topluma faydalı, bilinçli ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla etiSEM Aile Akademisi'nde danışmanlık ve eğitim hizmeti sunuyoruz.

Ailelerimizi, akademimizden ücretsiz yararlanmaya davet ediyorum" dedi.