Etimesguut Belediyesi, ihtiyaç sahibi 6 bin aileye gıda yardımı yaptı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce tespit edilen gerçek ihtiyaç sahipleri ramazan ayı öncesinde gıda paketlerini aldılar.

Yardımlar, belirlenen noktalarda ailelere belediye görevlileri tarafından teslim edildi. Engelli ve yaşlı ihtiyaç sahiplerinin gıda paketleri evlerine ulaştırıldı. Gıda paketlerinde bir ailenin 1 aylık ihtiyacını karşılayacak ürünler yer alıyor. Etimesgut Belediyesi, yardımlara ramazan boyunca devam ettirecek.

Yemek dağıtımı sürdürecek

Diğer yandan belediye aşevi ramazan boyunca yemek dağıtımını sürdürecek 1200 aileye her gün düzenli olarak sıcak yemek imkanı sunan aşevi, ramazanda bu sayıyı daha da artıracak. Belirlenen dağıtım noktalarına sefer taslarıyla gelen ihtiyaç sahipleri, belediyenin verdiği aşevi kartını göstererek yemeklerini alıyorlar. Belediye, engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların evlerine yemek servisi yapılıyor. Ramazan ayında 50 bine yakın kişi aşevinden yararlanacak.

Düzenli yardım

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin belediye görevlilerinin titiz çalışmaları sonucunda ilgili kurum ve kuruluşların yanı sıra muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarla yapılan diyalog ve işbirliği ile belirlediklerini söyledi. Bu yıl 6 bini aşkın kişiye gıda yardımı yapacaklarını kaydeden Demirel, yardımların düzenli bir şekilde ailelere ulaştırılmakta olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim