ANKARA - Etimesgut Belediyesi, Ahimesut Mahallesi’nde oluşturduğu ormana bu yıl Nobel Kimya Ödülü verilen ünlü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adını verdi.

Etimesgut Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Etimesgut Belediye Meclisi, 2016 yılı ilk meclis toplantısını belediye başkanı Enver Demirel başkanlığında yaptı. Belediye Meclisi, Ahimesut Mahallesi’ndeki 24 bin m²’lik ağaçlandırılan alana isim verilmesini görüştü. Başkan Demirel, her biri 4-5 yıllık çam ağaçlarından oluşan büyük bir alana hatıra ormanı kurduklarını belirterek, "Belediye olarak parklarımıza, tesislerimize bu ülkeye hizmet etmiş siyasetçi, bilim adamı, sanatçı, yazar, şair ve şehitlerimizin isimlerini veriyor, onların hatıralarını ilçemizde yaşatıyoruz. Sayın Aziz Sancar, aldığı Nobel Kimya ödülüyle millet olarak bizi çok gururlandırmıştır. Bu güzel alanımıza da ‘Prof. Dr. Aziz Sancar Hatıra Ormanı’ adını vermeyi uygun gördük" dedi. Demirel’in konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Aziz Sancar ismi Belediye Meclis’inden oybirliğiyle geçti.

İKİ BİLİM ADAMI ETİMESGUT’TA

Aziz Sancar Hatıra Ormanı’nın yanında daha önce kurulan 125 bin m²’lik ağaçlandırma alanına da yine belediye meclisi kararıyla merhum bilim adamı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun adı verilmişti. Etimesgut Belediyesi, dünyaca ünlü iki Türk bilim adamını hatıra ormanlarında bir araya getirdi.Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştı.

Editör: TE Bilisim