Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi(etiSEM) TOKİ Turkuaz ve Yukarı Yurtçu Mahallesi(TOKİ Yapracık) birimleriyle eğitim ağını daha da genişletti. Yeni açılan birimlerle etiSEM’in şube sayısı 13’e yükseldi.

Etimesgut Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; etiSEM kursları, 14 ana branş ve 70’i aşkın meslek dalında MEB onaylı modüler programlardan oluşuyor. Bu projeden 17 yaşını dolduran bütün Etimesgutlular ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Kayıt yaptıranlar, meslek ve kişisel gelişim tercihlerine göre diledikleri bölümlerde alanlarında uzman eğitmenlerden eğitim alıyorlar. Kursların alan ve içerikleri günün şart ve ihtiyaçlarına göre Başkent Üniversitesi Rektörlüğü ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanlarınca güncelleştiriliyor. 3. hizmet yılını tamamlayan etiSEM, 10 binden fazla kişiye kişisel gelişim ve mesleki eğitim imkanı sundu.

etiSEM kursları, Etimesgut Belediyesi tarafından bu proje için özel olarak tasarlanan etiSEM Merkez Binası, Kent Konseyi, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Atakent Sosyal Tesisleri, Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi, Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi, Satuk Buğrahan Eğitim Merkezi, Turkuaz Spor ve Eğitim Merkezi, Yapracık Etisem Merkezi’nde bulunan derslik, atölye ve labarauvarlarda düzenleniyor. Ayrıca etiSEM bünyesinde 3 kreş ve Aile Akademisi de hizmet veriyor.

3 yıldır başarıyla uygulanıyor

etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, etiSEM projesinin kapsamını genişleterek daha kapsamlı hale getirdiklerini söyledi. Demirel, "Türkiye’nin en yaygın yerel eğitim hizmetini ilçemizde başarıyla 3 yıldır uyguluyoruz. İnşallah bu yıl da yine binlerce insanımızı meslek sahibi yapacağız, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağız. Bu yıl ayrıca binlerce insanımızın yaşadığı TOKİ Yapracık ve Turkuaz bölgemize Etisem birimlerimizi açarak daha çok vatandaşımıza bu hizmetimizi götürme imkanını geliştirmiş bulunuyoruz. Bütün hemşehrilerimizi bu güzel eğitim hizmetimizden yararlanmaya davet ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim