Takımın ortaya koyduğu futbol belki hala istenilen seviyede değil ama maç başına önemli sayıda pozisyona ulaşan ve deplasmandaki Shakhtar maçını bir kenara koyarsak 6 maçta 2 gol yemiş bir takım ortaya çıktı. Teknik Direktör Vitor Pereira geldiği günden beri pek çok diziliş denedi. Fakat hem kadro yapısı hem de Türkiye’deki oyun anlayışı Pereira’yı Atromitos ve Antalyaspor maçında oynattığı 4-3-3’ü kullanmaya itti.

2 SANTRFORLA ZOR

Fenerbahçe’nin Sow’un ayrılmasından sonra yerine başka bir isim transfer edilemeyince 2 santrforla oynama planları bir anlamda suya düştü. Fakat ofansif bir takım yaratmak isteyen Pereira, ‘2 olmuyorsa 3 forvet olsun’ düşüncesiyle ofansif açıdan çok güçlü kanat oyuncuları transfer etti.

Nani, Markovic, Volkan Şen gibi kanat forvet oynayabilen oyunculara sahip olan Portekizli teknik adamı en çok zorlayacak konu ise orta saha üçlüsünü bulmak olacak.

DİEGO DEVAM EDER Mİ?

Fenerbahçe’nin aslında defansta ve forvette temel ilk 11’i belli oldu gibi. Fabiano’nun Volkan’dan kaleyi alması imkansız gibi gözüküyor. Gökhan’ın sakatlanmasıyla bulduğu şansı iyi değerlendiren Şener’in formayı vermesi şimdilik çok olasılık dahilinde gözükmüyor.

Fakat bu ikili kıran kırana bir mücadele yaşayacaktır. Pereira’nın stoperde ikilisi Kjaer ve Alves. Sol bekte de her ne kadar Hasan Ali’den de memnun olsa da Caner ilk tercih. Forvet üçlüsü de Markovic, Nani ve Robin van Persie olacak. Tek soru işareti ise orta sahada. Souza dışında kimsenin yeri garanti değil.

Pereira her ne kadar 7 maçta da Diego’ya 11’de şans verse de Brezilyalı oyuncunun yetersiz kaldığı kolaylıkla gözükebiliyor.

OZAN TUFAN ÖNEMLİ

Pereira’nın bugüne kadar sadece Çaykur Rizespor maçının son 20 dakikasında kullandığı Topal-Souza-Ozan üçlüsü ise en çok merak edilen 3’lü olarak göze çarpıyor.

Milli takım arasından sonra Pereira’nın orta saha tercihinin nasıl olacağı takımın formu açısından da belirleyici etken olacak. Robin van Persie 2 sağ kanatta oynuyor olsa da bu Fernandao’nun da formda olması sebebiyle geçici bir durum. Geçtiğimiz sezonki Emenike ısrarı şampiyonluğun gitmesinde önemli bir etken olmuştu. Bu sezon da bu ısrar Diego’da yapılmazsa Fenerbahçe hedeflerine ulaşabilir.

Fenerbahçe’deki performansı tartışılan oyunculardan biri olan Diego bu sezon oynadığı 7 resmi maçta 566 dakika sahada kaldı, sadece 1 asist yapabildi.

PEREIRA’NIN AVANTAJI

BAŞAKŞEHİR! Pereira, Süper Lig’i tanımaya çalışıyor. Bu konuda ise Portekizli teknik adamın önemli bir kozu var. Sarı-Lacivertli takım bilindiği üzere fikstürde 2 hafta geriden Medipol Başakşehir’i takip ediyor.

Bu durumu avantajına çeviren Pereira, 2 hafta sonra karşılacağı rakibini Başakşehir’in evinde oynadığı maçlara gidip canlı izleme fırsatı buluyor. Pereira hiçbir Başakşehir maçını kaçırmıyor.
Editör: TE Bilisim