İSTANBUL - İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Paralel Devlet Yapılanması'nın, "takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu" iddiasıyla aralarında bir numaralı sanık olarak Fetullah Gülen'in de bulunduğu 69 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından hazırlanan 1453 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamlandı.

İddianamenin kabulüne karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar eski emniyet müdürü Yakup Saygılı, Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 8 sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Sanıklar Fetullah Gülen ile yardımcısı Sinan Dursun'un yokluğunda tutuklanmasına hükmeden heyet, Gülen ve Dursun hakkında Kırmızı Bülten çıkarılması amacıyla Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına da karar verdi.  Sanık Fetullah Gülen hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de Paralel Devlet Yapılanması'nın "Tahşiyecilere kumpas" davasında, yokluğunda tutuklama ve Kırmızı Bülten çıkarılması kararı almıştı.