Anadolu'yu renklerle hafızalara kazıyan ressam gazeteci-yazar Fikret Otyam, Çankaya'da yaşayacak. Çankaya Belediyesi, sanatla yaşayan Fikret Otyam'ı, adına yapacağı Sanat Meydanı ve parkla ölümsüzleştirecek

ANKARA - Çankaya Belediyesi, 8 Ağustos'ta yaşama veda eden usta ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam adına Sanat Meydanı ve park yapılmasına karar verdi. Fikret Otyam Sanat Meydanı projesinde son aşamaya geldiklerini açıklayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sanatçının kimliğine yakışır bir düzenleme yaparak Fikret Otyam adını yaşatacaklarını söyledi.

Anadolu'nun yüzü 

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sanatsal aktivitelerin yapılabileceği özel bir meydan ve park inşa edeceklerini ifade eden Başkan Taşdelen, "90 yıllık yaşamında sanatçı ve gazeteci kimliğiyle Anadolu’nun dört bir köşesine dair anılar derlemiş, öyküler yazmış ve acısıyla tatlısıyla insanımızı resmetmiş Fikret Otyam’ı, anısına projelendirdiğimiz, demokrat sanatçı kimliği ile örtüşen bir alanda sanatseverlerle buluşturacağız" şeklinde konuştu.

Sanat ve spor bir arada olacak

Çankaya’nın önemli güzergahlarından biri olan Ahmet Taner Kışlalı Caddesi ve Ümitköy 8. Cadde köşesinde yer alan 14 bin 136 m²’lik alanda yapılacak düzenlemede 2 bin 70 m²lik meydanı taçlandıran bir de anıt planlandı. Sanatçı Otyam’ın anısına yapılacak parkta çok sayıda ağaç ve süs bitkisiyle 8 bin 386 m²’de yapılacak yeşil alan düzenlemesinin yanı sıra yürüyüş yolları, sentetik çim koşu yolu, açık spor alanı ve çocuk oyun alanları da bulunacak.