Filistin kökenli model Bella Hadid, İsrail'in Gazze saldırılarına tepki göstermek için Filistin'e verdiği destekle ölüm tehditleri almış ve iş birliklerinin iptal edilmişti. Hadid, bu zorluklara rağmen radikal bir karar alarak modellik kariyerine son verdi ve Filistin davasına daha fazla zaman ayırmak için Teksas'a taşındı.

Hadid, daha önce yaptığı açıklamalarda İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzetmiş ve Filistin'e verdiği desteği sürdüreceğini belirtmişti. Bu tutumu birçok kişi tarafından takdir edilirken, İsrail'den ve İsrail'i destekleyenlerden de büyük tepki çekti. Hadid, gelen tepkiler ve ölüm tehditleri nedeniyle ailesinin de tehlikede olduğunu ifade etmişti. 

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Akpolat: Türkan Saylan'ın evini müze yapacağız Beşiktaş Belediyesi Başkanı Akpolat: Türkan Saylan'ın evini müze yapacağız

Dünyaca ünlü moda markası Dior, yeni kampanyasında Filistin asıllı Hadid'den vazgeçerek İsrailli model May Tager ile anlaştı. Bu durum Hadid'in modellik kariyerinin önünde bir engel teşkil etti.

Modellik kariyerini sonlandırdı 

Tüm bu gelişmeler ışığında Bella Hadid, modellik kariyerini sonlandırma kararı aldı. Hadid, sevgilisi Adan Banuelos ile birlikte Teksas'a taşındı ve daha sakin bir yaşam tarzını tercih etti.

Hadid, bu kararı hakkında şu ifadeleri kullandı:

"10 yıl modellik yaptıktan sonra, kariyerime o kadar çok enerji, sevgi ve çaba harcadığımı ve uzun vadede bunun karşılığını görmediğimi fark ettim. Modellik beni birçok güzel yere götürdü ve inanılmaz insanlarla tanışmamı sağladı, ancak artık kalbimi ve ruhumu besleyen başka bir şey yapmak istiyorum."

Editör: Erva Gün