ANKARA -Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil Balcı, ekmek fiyatına zam yapıldığı iddialarını gerçeği yansıtmadığını belirtti. Balcı, fırıncı esnafının 3 yıldır fiyatlarda değişiklik yapmadığını söyledi. Balcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in "Ekmek 61 kuruşa satılabilir." açıklamalarına da cevap verdi. Balcı, 61 kuruştan ekmeğin satılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Balcı, fırıncı esnafının 3 yıldır fiyatlarda değişiklik yapmadığını söyledi. Faruk Çelik'in "Ekmek 61 kuruşa satılabilir," açıklamalarına karşı da Balcı, bakanının halk ekmek fiyatını baz almış olabileceğini belirtti.

Balcı, "Ankara'da yeni bir fiyat artışı söz konusu değil. Ankara'da uygulanmış olduğu fiyat 2014 yılının ocak ayında almış olduğu fiyatı o gün yürürlüğe koymuş bazı ilçelerinde 1 lira olarak uygulanmış bir çok ilçesinde 75 kuruşa satıldığı için son gelen işletme giderlerinin artması ve çalışanların ücret farkının ve un fiyatlarının artmasından dolayı 1 lira yapmak zorunda kalmıştır. Bu fiyat 2014 yılının ocak ayında alınan tarifedir. Yeni bir fiyat artması söz konusu değildir. Ankara ilinde uygulanan fiyat Türkiye’de 40-50 ilde yaklaşık 2,5-3 yıldır uygulanan fiyattır. İstanbul'da 1 lira olan ekmeğin 1,25 TL olduğu söylendi. Yüzde 25 artış olduğu iddiası gerçeği yansıtmaktadır. İstanbul ilinde 39 tane ilçe vardır. Bu 39 ilçenin 6 ilçesinde 2013-2014 yılından bugüne kadar zaten ekmek 1 lira 25 kuruştan satılmaktaydı. Bu ilçeler ise Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Sarıyer’de 2013 yılından beri zaten bu fiyattan satıyorlardı. Fırıncı esnafı yaklaşık 2,5 -3 yıldır bir değişikliğe gitmemiştir." diye konuştu.