ANKARA - Yenimahalle Belediyesi, kadınların günlük hayatta yaşadığı sıkıntılara ve kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla 26-30 Ekim tarihleri arasında, "Bir Kadının Aile Günlüğü" adlı makyaj ve fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek sergide, 15 fotoğrafla bir kadının aile günlüğü gözler önüne serilecek. Ankara Güzellik Yarışması’nda 3’üncü seçilen Çiğdem Çağlar Özdemir’in objektif karşısına geçtiği sergide, bir kadının aşık olmasıyla başlayan hayat hikayesi anlatılacak.

Kadının ayakta kalma mücadelesi

Önde portrenin, arka fonda ise yaşanan hikayenin yer aldığı fotoğraflarda büyük umutlar ve hayallerle başlayan bu aşkın, kadına getirileri ve kadından aldıkları, tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilecek.

Aşk, mutluluk, yeni bir başlangıç, annelik, kıskançlık, hayal kırıklığı, şiddet, fedakarlık ve yalnızlık gibi pek çok duygunun işlendiği fotoğraf sergisi, ziyaretçilerini bir kadının hayatında yolculuğa çıkaracak. Aynı zamanda şiddete dikkat çekecek olan sergide, her şeye rağmen kadının ayakta kalma mücadelesi işlenecek. Makyaj sanatçısı Mazyar Topal ve fotoğrafçı İbrahim Çakır’ın ortak sergisi olan "Bir Kadının Aile Günlüğü",26 Ekim’de Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlere kapılarını açacak. Saat 18.30’da başlayacak sergi, 30 Ekim’e kadar açık kalacak.