ÇORUM’A VAR, BAŞKENT’E YOK MU?

Ülkemin çeşitli kentlerinde hizmete giren spor tesislerinin güzelliği ile gurur duyduğumu her fırsatta dile getirdim. Son mutluluğum Çorum’dan geldi. Çorum Belediyesi tarafından inşa edildikten sonra Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen Şehir Stadı hemen hizmet vermeye başladı bile. Yaklaşık 160 milyon liraya mal olan stat, 15 bin kişilik kapasiteye sahip. Tribün koltukları, aydınlatma ve skorbord montajının tamamlandığı stadın zemini is, alttan elektrikli ısıtma sistemine sahip. Saha çimleri Sakarya`dan getirilen stat da, 25`i engelli olmak üzere, toplam 1061 araçlık park alanı bulunuyor. Bu tesisin yapımında hizmeti olanlara bende minnettarım. Ama... Başkent Ankara’da yaşayan bir vatandaş olarak müzmin “kıskançlığımı” yine gündeme getireceğim. “Çorum’a var da, Başkent Ankara’ya niye yok” diye haykıracağım.
TEBRİKLER SELÇUK MUMCU
Görev yaptığı dönemde spor foto muhabirliği ustalığına hayran kaldığım ve her fırsatta tebrik ettiğim meslektaşım Selçuk Mumcu, ikinci defa dünya evine girdi. Nuray Aslan hanımefendi ile dünya evine giren Selçuk Mumcu kardeşime en büyük mutlulukların kendisine ve eşine getirmesini dilerim.

BU 2 ATLETİ TAKİP EDİN

Biri erkeklerde, diğeri ise kadınlarda, atletizmin zor olan branşında başarıdan başarıya koşmayıp yürüyorlar. [caption id="attachment_193207" align="alignright" width="137"] Salih Korkmaz[/caption] Evet, Salih Korkmaz ve Meryem Bekmez’den bahsediyorum. Yürüyüşte 5 ve 20 kilometre yürüyüşte başarıdan başarıya giden Salih Korkmaz 1 Ocak 1997’de Malatya’ya dünyaya geldi. 10 yaşında başladığı atletizmin yürüyüş dalında başarılı olan bu atletimiz, son olarak Dünya 20 kilometre yarışında beşinci gelerek Tokyo 2021 için iddialı olduğunu gösterdi. Ya Kadınlarımızdaki Meryem Bekmez’in başarıları için ne demeli? Bu kızımız 31 Temmuz 2000 yılında Diyarbakır’da doğup, atletizme başladıktan sonra 5 ve 10 kilometrede birinciliklerle kucak kucağa olmaya başladı. [caption id="attachment_193208" align="alignright" width="225"] Meryem Bekmez[/caption] Hele hele 5 kilometre Dünya Şampiyonasını 2 saniye ile kaçırmasıyla bu sporla ilgilenen herkesin dikkatini çekti. Sözün kısası... Salih Korkmaz ve Meryem Bekmez’i bir de siz 2021 Tokyo Olimpiyatlarında izleyin diyeceğim. Benden haber vermek...

GERÇEK SPORCU VE SANATÇI

Ankaragücü nerede ise, o orada bulunur. Kapalı tribün değil, hep taraftarların arasında yer almak için kale arkasında takımını destekler. 1964 doğum ve Asmalı Mescit, Payitaht Abdülhamit, Kurtlar Vadisi gibi oyunlarda rol alıp, sanatçılığının hakkını bileğinin hakkı ile veren ve üzerinden Ankaragücü formasını hiç çıkarmayan Hakan Boyav ile Gazeteciler Cemiyetinde karşılaştık. Ankara futbolu ve Ankaragücü açılınca sohbetimiz bir anda koyulaştı. Sohbet sonunda, Sanatçı Hakan Boyav, hayat felsefesinde sanatın başrolünde bulunurken, Ankaragücü sevdası da her fırsatta ortaya çıktı. Tıpkı... Gençlerbirliği sevgisi ile tanınan Erdal Beşikçioğlu gibi, Hakan Boyav’ın da Ankaragücü sevdasını geç de olsa gördük.

Unutulmayanlar: EŞREF ŞEFİK

Spor spikerliğimizin duayeni 1894'te doğdu. Siyasal Bilgiler eğitimi için gittiği Paris'te boks sporuyla ilgilendi. İlk boks yönetmeliğini hazırladı. 1924-1928 yılları arasında Boks Federasyonu Başkanlığı görevine getirildi ve bu sporun Türkiye'de yerleşip gelişmesi konusunda yoğun hizmetler verdi. İstanbul Radyosu'nun kurulması için çalıştı ve Türkiye radyolarının ilk spikerlerinden biri oldu. 1934 yılında ilk futbol naklen yayınının da spiker olarak görev aldı. 1945 yılından sonra spor spikerliğine geçti. Balıkçılık konusunda sohbetleri, güreş konusunda ise '' Tarihi Türk Güreşçiler'' ve ''Güreş Tarihinin Unutulmaz Yaprakları, Baş Pehlivanların Baş Güreşleri'' isimli eserler var. Özellikle spor naklen yayınlarındaki usta anlatımı ile çok geniş bir dinleyici kitlesinin hayranlığını kazanan ve müsabakalar arasında süt içmesiyle de ünlenen Eşref Şefik Atabey,1980 yılında İstanbul'da vefat etti.