İSTANBUL - Süper Lig'de ortaya koyduğu performans ve yabancı golcülerin arasına girebilen ender golcülerden biri olan Çaykur Rizespor'un başarılı futbolcusu Deniz Kadah, başarısını "Futbol benim hayatım." diyerek özetliyor.

Şanlıurfa’da başlayan hayat hikâyesinin ağırlıklı bölümünü Almanya’da yaşayan Deniz Kadah, üçüncü sezonunu geçirdiği Süper Lig'de yükselen performansı, güçlü fiziği ve tükenmeyen enerjisiyle dikkat çekiyor. Bugünkü konumuna gelmesini, "Futbol benim hayatım. Futbol için ölürüm. Daha küçükken büyük bir kariyerim olmasını hayal ediyordum. Her gün, her gece hayal kuruyordum, dua ediyordum ve çok çalışıyordum. Başarımın sırrı bu kariyeri hayal etmem. Bunun için çok sıkı çalıştım." sözleriyle açıklıyor.

İşine ve Çaykur Rizespor’a olan bağlılığını ise tesislerde yaşayarak ortaya koyan Deniz Kadah, "Profesyonel kariyerimdeki ilk adımı 2007’de attım. 3. Lig’de Lübeck diye bir takımda başladı kariyerim. Sonra çok çalışarak Fortuna Düsseldorf’a gittim. Sonrasında da ’ya geçtim ve bu da benim kariyerimin önünü açtı." diyerek şöyle konuştu:

"Almanya’da çok çalışmana ve çok disiplinli olmana özellikle dikkat ederler. İdmanlardan sonra genç oyuncular ekstra idmanlar yapar. Kendilerini geliştirirler. Bu olmazsa olmazdır. Çünkü bir üst düzeye atlayabilmek için çok çalışmanız gerekir. Bunu sürekli anlatırlar.

Türkiye’de oynamak hayallerimden biriydi. Çaykur Rizespor’a karşı oynadığımız hazırlık maçından sonra Rıza Çalımbay Hoca bana, 'Gel, bize yardım et. Biz de seni Türkiye’de en yukarılara taşıyalım.' dedi. Sonrasında buraya geldim ve Allah’a şükürler olsun ki çok çok mutluyum.

Bana iyi bir sözleşme sunan bir kulüp olursa, bana güvendiklerini söylerlerse, günün her saatinde, her saniyesinde 'Nasıl daha iyi olurum' diye düşünürüm ve bunun için çok çalışırım. Çaykur Rizespor adına her şeyin en iyisini yapabilmek için uğraşıyorum. Çünkü bu takım bana güvendi, ailem oldu. Kulüplerin tesislerinde kalmayı seviyorum. Almanya’da da böyleydi. Kendi evim vardı ancak tesislerde kalıyordum. Rize’de de aynı şekilde tesis dışında bir evim var ama hiçbir zaman gitmiyorum. Burada kalmak beni kulübe daha çok bağlıyor. İşimi daha iyi yapmamı sağlıyor."

Leonard Kweuke'nin (Leo) arkasında oynadığını, birbirlerini de iyi tanıdıklarını belirten Deniz Kadah, "Bazı şeyleri birlikte deniyoruz. Kendi gelişimimiz için bu çok önemli diye düşünüyorum. Leo çok eğlenceli bir adam. Çok iyi bir karakteri var. Leo ile oynamak bana çok zevk veriyor." diyerek, EURO 2016 Fransa ile ilgili de şunları söyledi:

"Türkiye’nin EURO 2016’da olması gerçekten çok önemli. İzlanda’yı 1-0 yenmemiz inanılmazdı. Selçuk İnan’ın golünden sonra hepimiz ağlıyorduk. Hepimiz havalara uçtuk ve çok mutluyduk. Zorlu bir gruba düşmüşüz gibi duruyor ama kadromuz çok iyi. Her şeyi yapabilecek kapasitede bir takımız."

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Departmanı'nın hazırladığı TamSaha dergisinden Rasim Artagan'a konuşan Deniz Kadah, "En beğendiğim forvetler Ronaldo, Messi, Ibrahimoviç, Higuain, Benzema… Ama aralarında bir isim sivriliyor ve o isim de Lionel Messi. İnanılmaz bir karaktere sahip. Topun peşinden koşarken ne kadar mutlu olduğunu görüyorsunuz. Her zaman gülümsüyor. Türkiye’de Burak Yılmaz’ı çok beğeniyorum." dedi.
Editör: TE Bilisim