Galatasaray'ın Fransız futbolcusu Carole: Fransız futbol okuluna dayalı bir kültür var ve bunu sürdürüyorlar. Bununda da ötesinde inanılmaz stadı ve coşkulu taraftarıyla büyük bir Avrupa kulübü

PARİS (AA) - Galatasaray'ın Fransa'nın Troyes takımından transfer ettiği sol bek Lionel Jules Carole, sarı-kırmızılı kulübün inanılmaz stadı ve coşkulu taraftarıyla büyük bir Avrupa kulübü olduğunu söyledi.

Carole, Fransız L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada, Galatasaray'a transfer olduktan sonra sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki takipçi sayısının birkaç gün içinde 10 katına çıktığını aktardı.

Carole, kulüpteki futbol kültürüne ilişkin, "Fransız futbol okuluna dayalı bir kültür var ve bunu sürdürüyorlar. Tüm yöneticiler aynı temelden yetişerek gelmiş. Bununda da ötesinde inanılmaz stadı ve coşkulu taraftarıyla büyük bir Avrupa kulübü" ifadelerini kullandı.

Kariyerinde Portekiz'in Benfica ekibinin de formasını giydiğini hatırlatan Carole, "Burada da çok yüksek bir seviye var" dedi.

Carole, Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'ni çok beğendiğini belirterek, "Antrenman merkezinde restoranından, özel odalarına kadar her şey hatta kuaför bile mevcut. Tesislere bile taşınabilirim. Futbolun teneffüs edildiği bir şehir ve bir kulüp" yorumunu yaptı

Antrenmanlarda çok iyi izlenimler edindiğinden bahseden Carole, şu ifadelere yer verdi:

"İlk antrenmanlarda özellikle Podolski ve Selçuk İnan'da büyük bir seviye gördüm. Selçuk gerçekten çok iyi bir oyuncu. Hızlı bir şekilde ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum. Teknik direktörümüz Hamza Hamzaoğlu, oyunumu iyice analiz etti. Bana (Troyes Teknik Direktörü) Jean-Marc Furlan'ı hatırlatıyor. O da aynı yaklaşıma sahipti. Bir futbolcudan önce bir insan olarak sizinle konuşurdu."

Carole, Fenerbahçe'nin yaptığı transferlerle ilgili soruya, "Bizde de Sneijder, Podolski ve Melo gibi başka büyük isimler var. Zor bir lig olacak ve yabancı sayısının artmasını sağlayan kurallar da önemli isimleri Türkiye'ye çekmeye devam edecek" yanıtını verdi.